Speelstratendag op Muntel/De Vliert

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-09-2003 Feest  op het Taxandriaplein
Ook op het Taxandriaplein was het afgelopen zondag 21 september 2003 een drukte van jewelste. De vrijwilligers,Stichting De Hobbel, Divers hadden er een buurtfeest georganiseerd. Aanleiding was naast het succes van vorig jaar, het 100 -jarig bestaan van Eigen Bezit die ook een duit in het zakje deed..
.
De speeldag op het Taxandriaplein.

foto © gerard monté 21 september 2003

De woningbouwvereniging Eigen Bezit laat aanstaande zondag 21 september 2003/16.00 uur vier- door kinderen van huurders in koper gegoten- tekeningen onthullen.
Op vier locaties komen die plaquettes [40x40cm] ter herdenking van het honderdjarig bestaan te hangen: Pelssingel/Calcarplein, Van Heurnstraat, Aawal en het Taxandriaplein waar de ceremonie plaatsvindt. Voorzitter Jan van Vucht van Eigen Bezit licht toe dat dit feitelijk de enige openbare gebeurtenis is bij het eeuwfeest. ‘De rest verliep intern, want we zijn er voor de leden,’ aldus de 45-jarige voorzitter.

Die onthulling vindt om 4 uur plaats op de dag van het - bijna jaarlijkse – buurtfeest op het plein tussen Van Noremborghstraat en Willen van Nassaulaan. Dat feest [aanvang12 uur] is georganiseerd door buurtvereniging De Hobbel samen met vrijwilligers en Divers en dankzij geld van de gemeente en de Woningbouwvereniging Eigen bezit. Stichting De Hobbel die zichzelf bedruipt, maakt de wijk leefbaarder, eerder al met een fietsenstalling en een speluitleen.
Voor jong en oud zijn er tal van attracties. Vorig jaar trok de dag ruim 1200 bezoekers. Behalve muziek en dans [rappen door Duke Town Cartel], zijn er ook een rommelmarkt en graffiti en staan er de sport - en spelbus On the Move en een reeks van mulit -culturele kramen met lekkernijen uit alle windstreken.

Speelstraten
Rechts een speelstratendag op de Muntelwal/Noordwal en links op de Antoon der Kinderenlaan. foto's © gerard monté, 21 september 2003


Terug naar boven