Muntelbolwerk: Weeshuis weg, nieuw wooncomplex

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-12-2004  Projectontwikkelaar en bouwbedrijf Remmers uit Tilburg bouwt op de hoek Graafseweg/Muntelbolwerk een complex met circa 90 grondgebonden woningen en flats. Dat plan omvat flats in een carree die de binnentuin omsluit. Het en staat op een parkeergarage voor de eigen bewoners.
De woningen liggen aan de Aazijde en hebben een eigen toegang via de parkeerkelder. Wellicht komen er enkele ambachtelijke ruimten aansluitend aan de woningen aan de Aa-zijde.
Architect Gerard Derks en de projectontwikkelaar beraden zich nog over allerlei details, zoals een markante invulling van de hoek op de Graafseweg waar de historische muursteen van het St.Josephuis een plaats kan krijgen.

De voormalige hoofdingang van het weeshuis St. Joseph met de gevelsteen uit de jaren dertig.

foto's © gerard monté, 27 december 2004.
Het Muntelbolwerk voormalig kantoor van de Godshuizen dat gesloopt gaat worden

Remmers hoopt rond de bouwvakvakantie van 2005 met de sloop te kunnen beginnen, maar verwacht vanuit de Bossche bevolking nog allerlei commotie.
Het pand heeft noch een monumentenstatus, noch staat het als beeldbepalend aangegeven. De gemeente gaat nagenoeg akkoord met dit plan dat te omschrijven is als eigentijdse luxe in de jaren dertigstijl. Remmers sluit met dit tamelijk eenvoudige bouwplan niet aan op de nieuwbouw in de omgeving waar ‘het niet op kon qua bouwstijl’, aldus Jos van Wel, projectontwikkelaar bij Remmers.


Details van de gevelsteen boven de hoofdingang die het leven van de weesjongens uitbeelden. 
foto's © gerard monté, 27 december 2004.Terug naar boven