Weergang met loopbrug stadsmuur Hekellaan in zicht

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-03-2014 | Gewijzigd op: 23-03-2014
Vanmiddag- woensdag 19 maart 2014-  kwam de herbouw van de stadsmuur en de weerbogen en de ruimte voor een loopbrug in beeld. Door het weghalen van het zeildoek, die daar nog voor de bouwput hing, kijkt het verkeer dat over het nieuwe weggedeelte Hekellaan gaat, op de herbouwde stadmuur. Straks heeft ook de wandelaar- op een loopbrug-  zicht op de stadsgracht die bovenop de parkeergarage terugkeert. 

Het in zicht brengen van de vestingwerken was een onderdeel van een presentatie die de afdeling Vestingwerken met aan het hoofd Huibert Crijns, deze week voor de leden van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch, de VVV en de Hertogboeren in het Bestuurscentrum hield.* Voor meer hierover, zie onderaan artikel.

Hier boven. In een  overdekt gedeelte wordt de stadsmuur met weerbogen gereconstrueerd. Dit is de plek- de Judastoren-  waar het vliegeniers monument van Henri Bakker stond. Dat gaat naar de Pettelaarsche Schans. Links ervan komt de doorgang vanuit de parkeergarage voor voetgangers.
-Rechts: Aan de andere kant van de nieuwe weg is de brug te zien, waar het voetgangerspad vanuit de parkeergarage onder door gaat. 

foto's © paul kriele, 19 maart 2014.
 

*Het inzicht brengen van de vestingwerken
Bij de Citadel wordt een houten verbindingsbrug aangelegd,  zoals die er ook vroeger heeft gelegen. De brug is een doorverbinding naar het terrein van de roeivereniging De Hertog. Op de hoek Aawal Muntelstraat wordt de stadsmuur iets verhoogd tot een 'torentje' voor zwaluwen en  vleermuizen. Dan staat er nog  een poort of toren op het Wilhelminaplein op de agenda.

Terug naar boven