Toch vertraging opening parkeergarage Hekellaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-05-2014 | Gewijzigd op: 02-05-2014
Hoewel de projectleider Frans Viveen twee weken geleden nog inschatte dat er geen noemenswaardige vertraging in de bouw van de parkeergarage Hekellaan zou ontstaan*,  is de conclusie nu toch anders. Door enkele incidenten raakt de opening van de parkeergarage aan de Hekellaan met twee maanden vertraagd: van december 2014 naar 1 februari 2015.
De laatste tegevaller was begin april, toen een te weke en te zachte onderlaag onder de Westelijke bouwput werd ontdekt. Die zandlaag moest eerst weggehaald worden en ter plekke opnieuw verstevigd te worden.

*Zie artikel Opnieuw tegenvaller Parkeergarage dd. 17 april 2014.

De Westelijke bouwput waar de ondergrond te week en te zacht was en daarom weggehaald moest worden vooraleer er beton kan worden gestort.
foto © paul kriele, 17 april 2014.

Viveen lichtte op 17 april toe dat hij verwachtte dat eind mei/begin juni 2014 alsnog de nieuwe betonvloer gelegd kan worden.  Viveen verwachtte toen, dat  de - nieuwe- twee weken vertraging geen invloed zou hebben op de opening van de garage. 'Mogelijk valt de vertraging nog in te halen,' zei hij twee weken geleden. Maar de som van incidenenten maakt dat die opening nu toch twee maanden opgeschoven wordt.