Pomphuisje koppelt stadsgracht Limietlaan met Bossche Broek

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-02-2015 | Gewijzigd op: 24-02-2015
Heijmans is momenteel bezig de twee stadsgrachten* via een ingebouwd pomphuisje, dat ingebouwd wordt naast de parkeergarage St.Jan, met elkaar te koppelen. Het gaat om water bovenop de parkeergarage [de teruggebrachte stadsgracht] en water uit de wetering in het Zuiderpark en langszij de Mozartsingel. 

Die  pomp op de westelijke kop van de parkeergarage krijgt via een met betonnen duikers aangelegde 'sloot' het water uit het Zuiderpark [en dat van bovenop de parkeergarage] en pompt het onder de Pettelaarseweg door naar het Bossche Broek. Aan die zijde zit ook een pomp, die later mogelijk wordt vervangen door een gemaaltje. Die betonnen duikers werden dinsdagmorgen 24 februari 2015 door Vlastuin aangevoerd en op hun plek getakeld. Het verkeer op de Pettelaarseweg moest tijdelijk door verkeersgeleiders worden geregeld.

>> zie ook artikel: Aanleg stadsgracht  dd. 2 januari 2015Vervoers-,en Takelbedrijf  Vlastuin takelt de betonnen elementen op hun plek noordelijk van de parkeergarage St.Jan. Door een betonnen, afgesloten goot gaat straks het water van de nieuw aangelegde stadsgracht, via een pomp aldaar, onder de weg door, naar het Bossche Broek.

foto's © paul kriele, 24 februari 2015.

   Dit is de kant van de parkeergarage St.Jan, waar het water bovenop het dak [foto boven] en het water in de wetering langszijde de Limietlaan [foto rechts boven] en vanuit het Zuiderpark via een pomphuisje [foto rechts] wordt weggepompt naar het Bossche Broek.

foto's © paul kriele, 24 februari 2015.
 

   
Op deze foto het water op de parkeergarage St.Jan [straks de herstelde stadsgracht] dat via een aangelegde betonnen 'sloot' wordt weggepompt.  Ook aan de zijde Bossche Broek zit ingebouwd in de dijk [vooraan op de foto] een pomp die het water dat vanaf de Limietlaan en Zuiderpark komt, doorstuurt naar de Singelgracht  en verder de Dommel in].

foto's ©  paul kriele, 24 februari 2015.


Terug naar boven