Parkeergarage: intensief werk rond Bastion Baselaar wokkel & gracht

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-03-2015 | Gewijzigd op: 18-03-2015
Rond Bastion Baselaar dat straks als toegang [wokkel] gaat dienen voor de nieuwe parkeergarage langszij de Hekellaan, genaamd de Sint Jansgarage, zijn uiteenlopende werkzaamhedan aan de gang. Uitertaard op en in de wokkel zelf.
Daarop is  al een lifthokje geplaatst voor de toegang en als uitgang van garagebezoekers. 
Ook de tijdelijk 'omhoog' gehesen stadsmuur zit  weer op zijn plek. De muur wordt momenteel door twee speciialisten van de opgelopen schade hersteld / gerenoveerd.
-Rechts: Het weggraven van de zandhopen naast Bastion Baselaar [langs de Limietlaan] waar begin april de stadsgracht weer gaat stromen.
--Onder: Aan de Oostkant van Bastion Baselaar [waar  voorheen baan 1 en 2 van BTC De Pettelaar lagen] ligt al een stuk gracht.

foto's © paul kriele,  15 maart 2015.
 

Er wordt ook nog hard gegraven aan de bergen zand die nog Zuidelijk van Bastion Baselaar liggen. Daar lagen voorheen de tennisbanen van BTC De Pettelaar. De op te ruimen zandhopen geven ruimte aan de stadsgracht die straks rondom het bastion gaat lopen. Die gracht is al deels zichtbaar Oostelijk van Bastion Baselaar. De doorrbaak zal begin april 2015 gebeuren.

-Rechts boven: Het lifthokje op de wokkel is  intussen ook geplaatst.
-Rechts: Twee specialisten brengen de -enige tijd 'verheven' - stadsmuur terug in de oude staat.


foto's © paul kriele,  15 maart 2015.Terug naar boven