Parkeergarage St.Jan onder stadsgracht verdwenen/kruittoren hersteld

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-03-2015 | Gewijzigd op: 30-03-2015
Maandag 30 maart 2015 is de nieuwe parkeergarage St. Jan langszij de Hekellaan onder het water van de daar teruggebrachte stadsgracht verdwenen. Het is nu één grote waterpartij. Maar de gracht moet nog medio april worden doorgetrokken rond Bastion Baselaar. Op de plek waar eerder de tenninsbanen van BTC De Pettelaar lagen.
-Links boven: Zicht op de stadsgracht gezien richting Zuiderpark.
en onder gezien vanaf het rondeel aan de Hekellaan [ uitkijkpost voor publiek],  richting Pettelaarseweg.

-Boven: De stadsgracht moet hier nog een verbinding krijgen, zodat die rondom Bastion Baselaar loopt.
 Op de achtergrond de Limietlaan.

foto's © paul kriele, 30 maart 2015.
 

Mannen van Heijmans en de gemeente zijn nog druk bezig het water van de wetering [langs de Limietlaan] ,die naar het Zuiderpark loopt, via een betonnen - reeds aangelegde- koker naar een ingegraven pomphuisje op de Noord-Westelijke kop van de parkeegarage te leiden. Daar ligt nog tijdelijk een ijzeren buis voor die waterafvoer. Vanaf dat pomphuisje gaat het water naar het Bossche Broek.

De deksels zijn nog zichtbaar van het ingegraven pomphuisje. Rechts mannen van Heijmans en de Gemeente die de laatste aansluitingen leggen. foto's © paul kriele, 30 maart 2015.

Rondeel van Judastoren hersteld  met  poort van kruitmagazijn 
Met een cortenstalen poort als zgn. toegang, waarin de letters 1840-2015 en kruittoren no 3 zijn uitgespaard, is ook dat historisch deel van de vestingwerken langs de Hekellaan teruggekeerd.
Boven langs loopt de weergang, waar het publiek -ook over een cortenstalen brug- straks een uitzicht heeft op de Casinotuin en de parkeergarage.

Links: In witte steen het voormalige kruitmagazijn/toren met de daar geplaatste cortenstalen deur,
waarop 1840- 2015 en de letters Buskruittoren no.3.
foto's © paul kriele,  30 maart 2015.Terug naar boven