Bouw Parkeergarage Hekellaan begint te wankelen

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-12-2011 | Gewijzigd op: 13-12-2011
Er is een breuk in de plannen gekomen nu het College via een ingreep [minder plaatsen] het budget tot 59 miljoen heeft vastgelegd. Daarmee voorkomt B&W dat de raad al so wie so het plan zou kunnen afkeuren met als argument 'budgetoverschrijding'. Maar het nieuwe plan is niet meer het oude. Behalve minder plaatsen zijn er intussen ook ingrijpende wijzigingen in de bouw aangebracht, zoals de toegang en de grootte van de kelder van de garage. Dat geeft aanleiding er een nieuwe visie op los te laten. Zeker door de tegenstanders, onder wie D66, Bosch Belang, Leefbaar en Stadspartij Knillis. Maar zover is het nog niet.
Vorig jaar werd al snel de stadsmuur langszij het Vonk-en Vlamterrein hersteld [ivm subsidieverkrijging] voorafgaand aan de te plannen parkeergarage.

foto © paul kriele, 18 juni 2010

De Bossche gemeenteraad vergadert morgenavond dinsdag 13 december 2011 over de te bouwen parkeergarage aan de Hekellaan. Deze fracties zullen morgen eerst B&W gaan bevragen wat er precies aan de hand is en waarom dit [aanvankelijk stille] besluit is genomen. Logisch dat de oppositie vraagtekens zet en minstens vraagt waarom de raad niet vooraf hierover werd geïnformeerd...


Plattegrond van een ondergrondse garage voor eerst 1100 en nu 990 plaatsen.
Links: De ondergrondse looproute naar de Casinotuin en  de stad en middenin Bastion Baselaar, waar een autotoegang is voorzien.

Maar aan dit gerommel zit nog veel meer vast.  Buiten dat VVD-wethouder Jan Hoskam zweeg over die ingreep, loopt  door een nieuwe discussie het proces van verhuizen [BTC De Pettelaer] en de herinrichting van het Zuiderpark in gevaar. 
In januari 2012 mogelijk al, maar gepland staat een B&W-besluit in februari 2012, zal de cruciale knoop van dit miljoenen project worden doorgehakt.