Zonnige drukte op stads-tuinendag

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-06-2014 | Gewijzigd op: 22-06-2014
Op zondag 22 juni 2014 was dit jaar de stadstuinendag. 20 particulieren en een enkele organisatie had haar/zijn tuin opengesteld voor het publiek. Er waren dit keer drie nieuwe deelnemers bij.
-De tuin aan de Westwal 50/51 Dat was een kleintje, passend bij het kleine huisje dat er voor het einde van de vestingstatus op de aarden wal was gebouwd.
Intussen is er in de jaren dertig aan de straat zijde –toen eenmaal die aarden wal was weg gegraven- een nieuw hoger gelegen huis aangebouwd.
In het woninkje, dat een werkmanshuisje wordt genoemd, hebben onder meer een agent en een sigarenmaker gewoond, aldus de huidige bewoners.

-Boven en links twee nieuwe stadstuinen op de tuinendag van zondag 22 juni 2014. Boven: De tuin achter Vughterstraat  95A en 105.
-Links het tuintje achter Westwal 50/51.
-Linksboven: De bekende tuin van de zusters van de Choorstraat in de Papenhulst
.

foto's © paul kriele, 22 juni 2014.

-Ook nieuw is de tuin van Van der Miessen [dochter van Jacques] in de St.Jozephstraat nummer 3. Dat huis staat op grond van voorheen de protestante kerk. Daar lag ook een kerkhof bij. De protestanten kregen die grond in ruil voor de kerken die ze onder Napoleon weer hadden teruggegeven. Omdat overledenen voortaan niet meer bij de kerk mochten worden begraven ontbeerden de protestanten een begraafplaats.
Het huis heeft aan de zuidzijde nog een oude muur die zo goed als het kan in tact wordt gehouden.

St.J osephstraat 3, de tuin van van Van der  Miessen [dochter van Jacques]

foto © paul kriele, 22 juni 2014

-Achter de panden Vughterstraat 95A en 105 schuilen diverse stadstuinen. Eentje is er dit jaar voor het eerst opengegaan. Op die plek stond voorheen een bierbrouwerij en de grond was eigendom van de Zusters Mariënburg. Maar die kloostertuin is van lieverlee ingekort, zo vertelt de bewoner.


Terug naar boven