Bossche stadstuinen in bloei

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-06-2009 | Gewijzigd op: 05-06-2009
‘Kijken bij de buren,’ zo zou je het initiatief kunnen noemen dat Wilna Quekel,  Antoinette de Vries en Joop van Dijk van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch vier jaar geleden met ‘Bossche stadstuinen in bloei’ namen.
Op zondag 14 juni 2009 [11.00-17.00 uur] stellen wederom een reeks Bossche burgers wonend in de binnenstad, hun tuin open voor het natuurvriendelijk publiek onder het motto 'Stadstuinen in bloei'.

Leerlingen van het Koning Willem 1-College afdeling Toerisme ondersteunen met hun aanwezigheid de organisatie, die 7 nieuwe tuinbezitters heeft weten te strikken voor dit evenement.

In een begeleidend boekje [passe partout] wordt behalve op de tuinen, ook ingegaan op de historie van de bijbehorende circa 20 panden.
Er is een speciale vaarroute die vertrekt van het Vughtereiland naar Bastion Oranje, intussen wordt u geïnformeerd over de specifieke begroeiing van de stadsmuren. De route sluit aan op de wandelroute van die dag. Het Bastionder is voor de stadstuinbezoekers opengesteld.

De organisatie wil volgend jaar, bij gelegenheid van het eerste lustrum, een boek uitgeven over Bossche stadstuinen.