Ondanks regen toch succesvolle tuinendag

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-06-2009 'Bossche stadstuinen - in bloei'  het evenement dat zondag 14 juni 2009 voor de 4e keer plaatsvond, begon met veel regen. Echter dat weerhield velen er niet van gekleed in regenjacks en gewapend met paraplus een serie van 18, waarvan 7 nieuwe, tuinen te bezoeken. 's Middags na drieëen klaarde het op. Sommige leerlingen  'Toerisme' van het Koning Willem 1-College registreerden bijna 300, anderen zelfs 500 bezoekers.
Kortom de tuinendag  2009 gaat volgend jaar met trots het eerste lustrum in.
De organisatoren Wilna Quekel, Antoinette de Vries en Joop van Dijk van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch bereiden al een lustrumpublicatie voor over 'Vijf jaar Bossche stadstuinen in bloei'.

De imposante -beetje in Italiaanse sferen  aangelegde - tuin achter Peperstraat 6,  van Huyze De Loet.
foto's © jeanne van riel, 14 juni 2009 [l. en r.-boven].
Wonend aan een rivierstroompje, dat geluk hebben de bewoners van het achterperceel van Verwersstraat 96. Zij wonen aan het steegje Achter het Zwarte Beerke, gelegen achter het  pand 'De Zwarte Beer' op Vughterstraat 98.
Soms waren er kleinere, maar knusse tuinen bij, die in de schaduw staan van een groot gebouw staan, zoals bijv. de tuintjes van de St. Jacobstraat 13,15 en 17. Tegen de imposante koepel en toren van die kerk stralen ze nog een idyllisch karakter uit. foto's © renée bokslag, 14 juni 2009.

In het begeleidend boekje [passe partout] werd, behalve op de tuinen, ook ingegaan op de historie van de bijbehorende circa panden.