3e Stadstuinenwandeling

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-06-2008
Tuinen die er opgemaakt bij stonden en waar veel bloemen en struiken in bloei stonden.Tuin Claraklooster . Vijver bij de zusters Dochters van Maria en Jozef aan de Papenhulst.
-foto's © paul kriele,15 juni 2008.
Tuin en prieel van Peperstraat 6 Huyze De Loet.


In een combinatie van zon en wolken en na afloop nog een vers buitje lieten zondagmiddag 15 juni 2008 de Bossche tuinen zich van hun goede kant zien.
Circa 470 belangstellenden trokken langs een serie van 18 binnenstadstuinen. Zij verbaasden zich over zoveel creativiteit en groenambities bij binnenstadsbewoners die achter hun huizen een rijkdom aan groen en bloemen lieten zien.
De organisatie Wilna Quekel, Antoinette de Vries en Joop van Dijk had ‘Diezijnzo ontwerp en communicatie’ voor deze 3e editie weer eens handzame gids laten maken. Daarin werd achterin, via het emailadres bosschestadstuinen@gmail.com, naar de mening van de gasten over dit initiatief gevraagd.
Dit keer deden ook de bewoners van de Vughterweg/Willem van Oranjelaan mee, evenals enkele kloostertuinen aan de Paap en in de Uilenburg.Ook een primeur was de tuin van Huyze De Loet op Peperstraat 6. Dat pand van wijlen Lodewijk de Gruyter, staat dankzij antiquariaat Van der Ven & Van der Ven, erg in de belangstelling, niet in het minst door een rijk met kunst objecten geïllustreerd album.
Op vele plaatsen was aan de geharkte grond en de vers gezette plantjes te zien, dat de eigenaars zich extra hadden ingezet om hun ‘tuintje’ er pico bello uit te laten zien.

Het prieel in de tuin van Huyze De Loet op Peperstraat 6.
- foto's © paul kriele, 15 juni 2008.
 
De tientallen vrijwilligers/sters van het Koning Willem 1-College opleiding Toerisme  en van de Kring Vrienden van 's -Hertogenbosch hielpen de organsiatie mee de wandeling in goede paden te leiden. Linker foto: Siegerd van Olden in de Peperstraat en rechts Desiré in de Uilenburg bij Huis van Boxtel aan de Postelstraat.

© paul kriele, www.bastion-oranje.nlTerug naar boven