2e editie Stadstuinenwandeling met picco bello tuinen

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-06-2007 Hieronder de aankondiging van de tuinwandeling 2007. 
Deze 2e editie van 'Stadstuinen in bloei' was erg geslaagd. Niet alleen doordat er meer dan 800 belangstellenden waren [er konden er maar 800 geplaatst worden] maar vooral ook door het acceptabele weer. Opvallend was dat alle tuinen er dit keer picco bello uitzagen. Er waren juweeltjes tussen de kleintjes en tussen de groten. Sierlijke, artistieke en trendy tuinen. Maar wat speelde was dat iedereen er plezier aan beleefde. Hulde aan de organisatrices die weer op nieuwe ideeën zitten te broeden.
De brochure begint ook steeds meer glans en inhoud te krijgen. Korte en informatieve stukjes algemene geschiedenis van de stad leidden de wijk in waar het betreffende pand staat.
-Boven:De tuin aan Brede Haven 71, ingang Buitenhaven, waar een goedlachse en spraakzame gastvrouw Els Wijnen de gasten ontving en amuseerde. 
-Rechts: Vele bloemen bloeiden, maar ook vaak waren er speelse en klinkende fonteinen en waterpartijen die de aandacht trokken, zoals hier op Kerkstraat . . ingang Putgang 7. Dat een tuin sfeer krijgt komt vaak door goed uitgekozen kunstwerken zoals bij  de familie van de Griendt- Glas.
Tuin van pand in de Kerkstraat met ingang aan de Putgang. foto's © paul kriele, 6 juni 2007.

De tuin bekijk je van binnen, maar je wil ook wel eens even bij de buren gluren. In de tuin achter het Huis van Boxtel bij de voormalige schuilkerk in de Uilenburg had je een pracht uitzicht op de rozentuin van de Zusters Mariënburg.. Jammer dat een muur de inkijk belemmerde... Verwersstraat 20, het pand van meubelzaak Vennix die de gelegeheid te baat nam om er zijn collectie trendy meubels te exposeren.


Nieuwe editie Tuinwandeling  bericht dd.april 2007. 
Enkele gidsen van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch organiseren voor de 2e keer een tuinenwandeling. Achter dit idee zitten Antoinette de Vries en Wilma Quekel die aan deze editie enkele nieuwe [7] tuinen wisten toe te voegen. Zij krijgen bij die opzet de hulp van het Koning Willem 1-College [opleiding Toerisme]. Zowel studenten oudere jaars als de wat jongeren assisteren in de begeleiding van dit zomers idee. De studenten worden beloond met een geste die toepasselijk is voor 'de Kring', en daarnaast een lunchpakket en een traktatie. De oudere jaars ontvangen voor hun inzet ook nog extra studiepunten.
Voor zondag 17 juni 2007 zijn 800 kaartje beschikbaar, 200 meer dan vorig jaar. Eigenaren van een 20-tal tuinen van merendeels cultuur-historische monumenten hebben hun tuin opengesteld. Antoinete en Wilma onderstrepen dat het behalve om planten en bloemen, ook om de cultuur-historie gaat. Dat aspect is uiteraard afgeleid van de Heemkundekring waartoe zij behoren. Zoals vorig jaar ook al bleek, is de belangstelling overweldigend en waren de kaartjes binnen enkele dagen weg. In een speciaal 'Bossche stadstuinen in bloei' staan de tuinen aangegeven . De deelnemers, die soms extra werk van hun tuin hebben gemaakt of een expositie hebben opgezet, zijn herkenbaar aan groen/witte vlaggen.


Terug naar boven