Nieuwjaarsbijeenkomst : CdKWim van de Donk reikt onderscheidingen uit

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-01-2017 | Gewijzigd op: 18-01-2017
Op de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van donderdag 12 januari 2017 van Commissaris Wim van de Donk, waar ruim 1.000 genodigden bijeen waren, reikte de Commissaris aan een drietal Brabanders een onderscheiding uit.
Tot de gelauwerden behoorden museumdirecteur Charles de Mooij en diens collega van het Tilburgse museum De Pont Hendrik Driessen.
De hoogste onderscheiding ging naar de Tilburgse kunstenaar Marc Mulders die met de ere penning tot ere burger van Brabant werd benoemd omdat hij met zijn kunst internationale bekendheid verwierf. Mulders is ook maatschappelijk erg geëngageerd en actief. Mulders werd nog in november 2017 uitgeroepen tot  kunstenaar van 2017.

Nieuwjaarsreceptie Provincie

-Rechts: De drie gelauwerde Brabanders vlnr hoofdconservator van het Tilburgse museum De Pont , kunstenaar Marc Mulders, CdK Wim van de Donk en museumdirecteur Charles de Mooij.
 
 
Commissaris der Koning Wim van
de Donk [r.]  biedt museumdirecteur Charles
de Mooij het beeldje van Hertog Jan te paard aan


foto's © henk van esch, 12 januari 2017

 Charles de Mooij en Hendrik Driessen ontvingen een beeldje van Hertog Jan te paard, dat wordt toegekend aan personen die zich voor Brabant op een bepaald maatschappelijk terrein langere tijd hebben ingezet. Uiteraard verwezen de toekenningen naar de exposities die beiden in het Jheronimus Boschjaar hebben opgezet en daarmee internationale bekendheid verwierven.
De Commissaris riep van de ene kant zijn toehoorders op de zorgen en emoties van de burgers niet te negeren.'Het zijn gevoelens om kontakt en herkenning. Het duidt op een met elkaar in gesprek te gaan,' sprak Van de Donk. De Commissaris blikte al vooruit op de Tweede Kamerverkiezingen van maart aanstaande. Die verkiezingen betekenen een opnieuw met elkaar in verbinding gaan.'