Wandkleed van Marokkaanse vrouwen voor Provinciehuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-03-2008 Negen Marokkaanse vrouwen maakten een wandkleed voor het Provinciehuis. De groep 50 plussers uit West verbeelden met hun creatie het thuisland. De groep maakt deel uit van een werkgroep van Divers die geleid wordt door Bouchra Elalaoui-Aatif. Met docent/kunstenaar Mary Meyer zette zij een ontwerp van een kleed op op en voerden het uit. De vrouwen, die 30 jaar geleden naar Nederland kwamen, hebben niet, zoals de huidige groep buitenlanders, de faciliteiten meegemaakt en moesten het meeste op eigen initiatief oppakken.
Het kunstwerk is onderdeel van een ’inhaalslag’ die ook bestaat uit cursussen en voorlichting. In hun opzet spreekt het kleed ‘de taal van het land’.
Op zaterdag 8 maart 2008 –Internationale Vrouwendag - wordt het kleed in het Provinciehuis tentoongesteld.

Ook van deze werkgroep zijn deze vier jaargetijden. 

foto's © paul kriele 7 maart 2008.
 
Het kleed dat de Marokkaanse vrouwen bij gelegenheid van de 100ste Vrouwendag voor het Provinciehuis maakten. Het kreeg de titel mee: Juweel en schoonheid, ofwel Jouhara & Jamal.

Het kleed van Anissa, Malika, Alia, Touria, Hayat, Hafida, Makika, Kahdouj, Zhour en Najia hangt in de grote hal van het Provinciehuis.