Snellestraat: Speciale schoenenzaak Reinhard Frans geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-08-2018 | Gewijzigd op: 01-08-2018
Op Snellestraat 7, de voormalige Vakkledingzaak, ging woensdag 1 augustus 2018 de speciale -customized- schoenenzaak Reinhard Frans open. Dat is een zaak waar men op basis van  in de zaak geëtaleerde modellen naar zijn eigen smaak [leest, pasvorm en kleur] schoen kan samen stellen.
Zie ook 

In het monumentale pandje,
op Snellestraat 7, heeft zich, net naast
de Binnendieze, Reinhard Frans gevestigd.
foto's © paul kriele,  1 augustus 2018.
........................................................................................................

 

Het concept dat de oprichter Reinhard Frans in 2012 bedacht betekende de stap naar een nieuwe trend op schoenengebied.
Bij de van oorsprong al in leder werkzame Frans Reinhard is dat concept voortgekomen uit maatwerk schoenen waar hij toen in was gespecialiseerd. Door de crisis is uit die branche deze customized schoenproductie -naar eigen concept -voortgekomen. In die branche had hij toen al een breed netwerk opgebouwd. 

'Op de basisprijs van  €150 kunnen - naar eigen smaak - vanaf € 200 diverse pasvormen, kleur en stijl schoenen worden samengesteld,' zo vertelt Harm Jan Haaijer, die Frans' zonen, Laurens en Jasper, die druk in de weer zijn met geinteresseerde klanten, over deze moderne aanpak. 
Deze succesvolle formule is tien jaar geleden vanuit de basis Apeldoorn over het land uitgewaaierd. Reinhard Frans telt intussen acht zaken, onder meer in Den Haag en Amsterdam, en nu ook in Maastricht, Den Bosch en binnenkort in Antwerpen.  

Voor dit monumentale pandje in Den Bosch werd gekozen omdat het so wie so in de meest gezellige en Bourgondische stad van Brabant ligt en vanuit de vestiging Breda bleek dat er klanten vanuit Den Bosch daar naar toe kwamen.

'Snellestraat 7 heeft door zijn knusheid en historie bovendien een net iets andere uitstraling dan een gemiddelde winkel. Daar draagt ook onze eigens huisstijl toe bij,' vertelt Laurens Frans. 'Het maakt onze zaak ook heel herkenbaar.' 

Zie ook de site Reinhard Frans 

Terug naar boven