Ruiling panden Voetisch en Kemps rijwielen in Korenbrugstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-12-2011 Het heeft nog veel voeten in de aarde maar het plan/voornemen bestaat om Kemps BikeTotaal in de Korenbrugstraat te ruilen voor de voormalige dansschool Voetisch in de St.Jansstraat 10.
De reden is dat Kemps, ondanks dat  het drie eigen panden zijn, te krap zit.  'Bovendien, 'zo vult Mignonne Kemps aan, 
'Op de hoek St. Jansstraat/ St.Janssingel zitten we nog opvallender en veel groter. Dat punt is erg strategisch gezien het  toekomstige infocentrum* dat op het  St.Jansbolwerk  wordt gerealiseerd.

*Artikel 'Bolwerk St. Jan blootgelegd' 23 augustus 2011
Korenbrugstraat: De winkel op de begane grond van  de drie eigen panden van Kemps waar de familie boven woont.  
foto's © paul kriele, 15 december 2011.
St.Jansstraat 10: Voetisch voorheen dansschool voorlopig Chinees restaurant en mogelijk later de rijwielenzaak van Kemps.

De eigenaars van Voetisch Arthur Castelijns en Walter Bonte, die in 1997 de dansschool van Jan Pieter van Lieshout overnamen, zijn al langer op zoek naar een nieuw kleiner pand. Het langgerekte perceel is voor hen te duur,  zo verklaarden beiden indertijd. Ze willen een restaurant beginnen en dat past beter in het uitgaansgebied van de Korenbrugstraat e.o.  Ook voor de brouwer Bavaria komt die populaire uitgaanslocatie beter uit.
Maar zover is het nog niet. Mignonne Kemps verklaart dat het wel een paar jaartjes kan aanlopen. Eerst komt er in Voetisch nog een Chinees Wokrestaurant, waarvoor de verbouwing al aan de gang is.

Maar bij een naderende nieuwe bestemmingsplan voor de binnenstad dat per 1 januari 2013 in gaat, zijn de horecavergunningen niet meer aan een blok of straat gekoppeld maar worden die per individueel pand afgegeven.
De gemeente hanteert vanaf die tijd gat er een 'stand-still' situatie in. Bij het stoppen van een zaak houdt ook de vergunning op. Nieuwe aanvragen worden dan per geval bekeken. zie artikel

Zie artikel van 14 december 2011 Nieuwe eenvoudiger Bestemmingsplan Binnenstad
Zie ook artikel 'Voetisch stopt  dd.  26 augustus 2009.


Terug naar boven