Nieuw leven voor Tuincentrum Groenrijk

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-03-2013 | Gewijzigd op: 02-03-2013
Tuincentrum Groenrijk aan de Graafseweg gaat - na een volledige metamorfose- op donderdag 7 maart 2013 weer als herboren open.  Maar van maandag 4 t/m 7 maart is het centrum, ivm de aanloop naar de heropening- gesloten.

Onder het aanzicht van het tuincentrum met de nieuwe hallen, een opgeknapt buitengebeuren en een mooiere en overzichtelijke entree.-Rechts Annie en haar zonen Peter en André Stolzenbach en hun medewerkers.

Markant is overigens dat het centrum volgend jaar 55 jaar bestaat en de 78-jarige Annie Stolzenbach bijna elke dag in de zaak te zien is.
 


De nieuwbouw, zo kun je de verbouwing van de afgelopen maanden wel noemen, heeft van het centrum een imposante [diverse hallen en buitengebeuren] en een fonkelnieuwe entree gemaakt met allerlei nieuwe faciliteiten, zoals de bloemisterij, een grote kassa-eiland, buiten een electrocap voor fietsaccu’s, en een waterbezinkbassin met hemelwater voor de planten.

Het interieur
 
 Kassa-eiland  De bloemisterij
   
 Net echt... Grote hal
foto´s © paul kriele, 2 maart 2013.

Buitengebeuren-Links: De afdeling buitengoed
-Boven de entree met fietsenstalling en electrocap voor fietsers.

foto´s © paul kriele, 2 maart 2013.

 
Fragment uit oud artikel van 2009
In de maand maart 2009 viert Tuincentrum Groenrijk aan de Graafseweg het 50-jarig bestaan. In dat jubileum staat de bijna 78-jarige Annie Stolzenbach centraal, want ook zij staat al 50 jaar voor dag en dauw tussen de coniferen en de violen.
Behalve een klein tuincentrum, toen nog kwekerij, stond Annie en haar man in de jaren vijftig op de Bossche markt met een bloemenkraam.
De 3x3 meter van 1959 zijn uitgegroeid tot een druk bezocht centrum van 4200 vierkante meter oppervlakte.
Zie volledig artikel 50 jaar Tuincentrum…. dd. 15 maart 2009.

Pagina Stolzenbach
In juli 2000 was de aanleiding een pagina 'Stolzenbach' te maken, de overdracht door Annie Stolzenbach aan haar zonen André en Peter van het tuincentrum. Dat centrum had haar man Kees in 1995 opgezet.


Terug naar boven