Opera Assepoester begint aan tournee

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-04-2015 | Gewijzigd op: 15-04-2015
De opera Assepoester, die op 30 juni 2015met de Philharmonie Zuidnederland  in de open lucht op de Parade wordt uitgevoerd, begint op zaterdag16 mei De  2015 in Eindhoven [Parktheater] aan een tournee. De sprookjeeopera  van Opera Zuid is een productie, die qua lay out , lichtplan en de costuums door de Eftefling wordt verzorgd.
De regisseur is Sybrand van der Werf  bekend van [Tsaar Saltan] en de hoofdrol wordt gezongen door de bekende mezzosopraan Karin Strobos, die bij Opera Zuid onder meer in Hänsel und Gretel en Der Rosenkavalier zong.

Sprookjesopera Assepoester op 6 juni 2015 in TheateradParade en op 30 juni op de Parade.
De tournee begint op 16 mei 2015 in Eindhoven.

Het sprookje van onder meer de gebroeders Grimm verhaalt de liefdesgeschiedenis van de arme Assepoester die de hele dag moet werken en niet naar het bal mag van de prins. Dankzij een mysterieuze fee komt ze daar toch terecht en ontmoet daar de prins. Het is liefde op het eerste gezicht. Klokslag twaalf uur moet Assepoester het bal verlaten, de prins in verwarring achterlatend. Hij zoekt overal in zijn koninkrijk en ten slotte vindt hij zijn grote liefde terug, waarna ze nog lang en gelukkig leven.
Bezoekers van La Cenerentola zullen de sprookjesachtige sfeer van de Efteling op het podium terug herkennen..