Parade: La Bohème als open luchtopera op dinsdag 28 juni 2016

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-03-2016 | Gewijzigd op: 30-03-2016
De jaarlijkse open luchtopera op de Parade van Opera Zuid en de Philharmonie Zuidnederland is dit keer de opera La Bohème van Puccini. Op dinsdagavond 28 juni 2016 staat de uitvoering, een coproductie van de Philharmonie Zuidnederland en Opera Zuid, op de Parade gepland.
La Bohème, een opera in vier acten,dateert van februari 1896 [première], maar feitelijk was Puccini's vriend Leoncavallo hem voor. Maar Puccini wist zijn werk, gebaseerd op een roman van de Franse schrijver Henri Murger, op tijd te verzilveren. 
In een reactie deelt Martijn Versteeg van 'de Philharmonie' mee dat men nog druk bezig is met de voorbereidingen en dat de financiering nog niet rond is, ook al staat het evenement op de evenementenkalender van de gemeente.

Solisten zijn de tenor Adriano Graziano als Rodolfo, de sopraan Héloïse Koempgen-Bramy [bekend bij Opera Zuid] als Mimi en de sopraan Anna Emelianova als Musetta.
De opera staat onder leiding van dirigent Karel Deseure.
De Philharmonie Zuidnederland gaat dit jaar met de opera op tournee en doet op 29 mei Eindhoven, op 26 mei Tilburg en op 7 juni 2016 ook het TheateradParade aan.