Burgemeester Ton Rombouts doneert -persoonlijk- aan openluchtopera

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-05-2017 | Gewijzigd op: 11-05-2017
Burgemeester Ton Rombouts doneert op persoonlijke titel aan de openlucht opera  'Il Barniere di Sevilla' die op 27 juni 2017 zich op de Parade afspeelt.  Daarmee gaf Rombouts het startteken van een crowdfdundcampagne.

De nieuwe financieringsaanpak volgt doordat de hoofdsponsor ABNAmro afhaakte. De organsatie Opera Zuid en de Philharmonie Zuidnederland willen de opera gratis toegankelijk houden. Na donaties van vele nieuwe partners rest er nog een tekort van € 15.000. 

De officiële start van de crowdfundcampagne rond de openluchtopera op de Parade van dinsdag 27 juni a.s. met burgemeester Ton Rombouts temidden van enkele vrijwilligers van het OOP-campagne team. 

foto © peter van hoof, 1 mei 2107.

 

Op 1 mei 2017 is de crowdfund campagne  via 'Voordekunst',  op Facebook, Twitter en Instagram begonnen. Deze keer zal de campagne nog meer zichtbaar zijn in de stad, Bij winkeleirs en verkooppunten van de opera staan donatiebusjes en er is een speldje met het logo van het evenement uitgegeven.
Online is Bosschenaar Hans Tervoort, die als ‘understudy’ van Figaro de hoofdsrol speelt, actief in de campagne met  een reeks humoristische filmpjes.

Meer informatie is te vinden op www.voordekunst.nl/projecten/5622, www.operaopdeparade.nl,  Facebook.com/operaopdeparade, Twitter.com/operaopdeparade en Instagram.com/operaopdeparade.