Openlucht opera van Verdi op 27 juni 2018

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-03-2018 | Gewijzigd op: 01-06-2018

Bericht van 23 maart 2018:  Openluchtopera van Verdi op woensdag 27 juni 2018.
Op woensdag 27 juni 2018 vindt er op de Parade wederom een openluchtopara plaats. Dan zullen Opera Zuid  en de philharmoniezuidnederland de opera Un ballo in Maschera uitvoeren.
Dat is van Verdi's, door muziek en  inhoud, de meest geslaagde opera.  Un ballo in Maschera zit al in de programmering van de philharmoniezuidnederland en wordt in die maand ook in de openluchttheaters  in Valkenburg en Bloemendaal opgevoerd. Maar merkwaardig genoeg niet in het TheateradParade..
Het verhaal draait om een eigeninterpratatie van de waarheid ,een actueel thema.. 
Onderwerp is de waar gebeurd moord op koning Gustaaf II van Zweden. Daarin  zitten alle ingrediënten liefde, samenzwering,dood en vergeving, van wat een opera tot een operea maakt,  in verweven.

Un Ballo in Maschera
 is een coproductie van Opera Zuid met Opéra National de Lorraine, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg en Angers Nantes Opéra.


Het kantoor  van Oyens en Van Eeghen op de Parade, gespecialiseerd in vermogensbeheer en financiële adviezen, is vanaf vorig jaar de hoofdsponsor geworden van dit openluchtevenement, waardoor de continuïteit van dit grootse evenement is verzekerd.


   
foto © ellen elemans, 30 juni 2015.