Impressie van de middag vóór de opera 'Un ballo in Maschera'

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-06-2018 | Gewijzigd op: 28-06-2018

Inpressie van woensdagmiddag 27 juni 2018.

Het bekende beeld  met de Sint Jan tijdens de orkestrepetitie
van philharmoniezuidnederland. 


foto © paul kriele,  27 juni 2018.
.......................................................

 

-Boven: Ruim de tijd om nog een boek te lezen.

-Rechts boven: Een vrouwenclubje met ruimschoots proviand.

-Rechts:  't Gebakje [Ruud van Rosmalen] en Niels Geers hebben zich geïnstalleerd. Een middelpunt dat  de omgeving royaal voorzag van drank, lekkers  en ijsklontjes..
   
   foto's © paul kriele, 27 juni 2018/17.00 uur

 

-Boven: De stoelenuitgifte van sponsor Brabants Dagblad.

-Rechts boven : Een special guest ....

-Rechts: Een diner of souper bij het theater van Happaz.


foto's © paul kriele, 27 juni 2018/ 17.00 uur.
Bericht van 1 juni 2018:  Maskers op bij openlucht opera Un Ballo in Maschera 
Uniek voor Den Bosch, maar zelfs uniek voor heel Nederland is niet alleen de open lucht opera [woensdag 27 juni], maar twee dagen later [vrijdag 29 juni] de Sing Along Opera op de Parade.  

Bij de open luchtopera Un Ballo in Maschera [masker] mogen wel drank en koelboxen met etenswaren worden aangesleept en zijn er zitplaatsen, maar bij de Sing Along Opera kan niet worden gegeten en zijn er geen zitplaatsen Die ‘voorstelling’ duurt maar een uur, met een uurtje vooraf voor de repetitie. Dit fenomeen is zo uniek dat Omroep Max dit Sing Along-evenement later uitzendt, maar Ormroep Brabant heeft de primeur voor een live uitzending  op vrijdagavond 29 juni 2018. 

Partners en organsatoren van de open luchtopera op de Parade.

vlnr Waut Koeken, intendant bij de Opera Zuid, Stefan Rosu intendant bij de Philharmoniezuidnedeland,  Edith van Bilsen van TheateradParade, Paul du Crocq Kok van City Marketing gemeente, Marc Nelissen tv-producent bij NTVF, Martijn Versteeg communicatiemanager
bij de philharmoniezuidnederland,
en van Oyens & Van Eeghen Jacques Brouwers en Bas Coerts
.

foto © paul kriele, 1 juni 2018.
............................................................

 
De complex in de open lucht uit te voeren Un Ballo in Maschera  is een samenwerking van Opera Zuid, Philharmoniezuidnederland, het Brabant Koor, TheateradParade en de gemeente. Oyens & Van Eeghen Vermogensbeheer [op de Parade]  sponsort het evenementen juist om locaal meer bekendheid te verkrijgen. Naast de hoofdsponsor Oyens &Van Eeghen zijn ook Appèl bedrijfscatering en het Prins Bernhard Cultuurfonds de sponsoren.

 Bas Coerts van Oyens & Van Eeghen: 'We hebben ons financieel aan dit evenement verbonden omdat we onze relaties een prachtige avond kunnen aanbieden en het maakt ons kantoor op lokaal niveau meer zichtbaar'.  Voor inhoudelijk   Un  Ballo in Maschera zie artikel dd. 23 maart 2018 

-Boven: Bas Coerts van Oyens & Van Eeghen Vermogensbeheer op de Parade.

-Rechts boven: Edith
van Bilsen van TheateradParade met het Sing Along Opera-affiche. 

-Rechts: Een trotse en enthousiaste
Waut Koeken intendant
van de Opera Zuid en de
regisseur van de openlucht opera
.

foto's © paul kriele, 1 juni 2018
...........

Vrijdag 29 juni 2018 Sing Along Opera
De Sing Along Opera is een evenement waarover musicalproducent Marc Nelissen van NTVF lyrisch is. Het is een uniek fenomeen omdat het een publieksevenement is dat de NPO graag wil uitzenden. 

'Voor de Sing Along Opera is de idee al in het najaar van 2017 ontstaan en op verzoek [intern en van buiten af] opgepakt,’ licht Stefan Rosu, de intendant van de Philharmoniezuidnederland toe. Het bevat aria’s en andere [Napolitaanse en songfestivalliederen zoals ‘Volare’ [ San Remofestival in 1958!] Het zijn allen liederen die het publiek gewoon mee kan zingen.  Er staan overigens grote screens waarop de teksten verschijnen.

Maar om half negen begint  een krap uurtje repeteren met de zangers en het publiek onder leiding van topregisseur David Grifhorst. Tot de zangers behoren onder meer de tenor Adriano Graziani, de sopraan Francis van Broekhuizen, de sopraan Laetitia Gerards, Leona Philippo [bekend van de Voice]en Marco Bakker.

 Live uitzending door Omroep Brabant en later ook door Omroep Max via NPO 2.

 Terug naar boven