Eind juni: Operafestival alom in de binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-05-2019 | Gewijzigd op: 28-06-2019
Het bekende jaarlijkse open luchtfestival op de Parade [dinsdag 25 juni 2019] is naast een opera uitgebreid met diverse opera-achtige events in de binnenstad.
Samen met wethouder Mike van der Geld [o.a. Cultuur] onthult Martijn Versteeg, hoofd communicatie van de philharmoniezuidnederland,
het affiche van het driedaags operafestival in juni.


foto © paul kriele, 29 mei 2019.

...................................................


De opera- driedaagse begint op dinsdag 25 juni 2019 met de uitvoering van Offenbachs romantisch meesterwerk Fantasio dat gerealiseerd wordt door de philharmoniezuidnederland, TheateradParade, en Opera Zuid. Maar al ’s middags is er in de binnenstad een voostelling voor iedereen die zegt niet van opera te houden: ’Ik haat opera!’ is de titel van een hilarische uitvoering door Opera Compact met fragmenten uit o.a. Carmen en Don Giovanni. De Vereniging Bossche Opera geeft een mini concert en vlak voor de open luchtopera begint brengt de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch een serenade op de Parade.
 


Links: .  Waut Koeken intendant bij de Opera Zuid, die op een lyrische wijze de uitvoering van Offenbachs Fantasio op dinsdag 25 juni 2019 op de Parade beschrijft.
Middenin Stefan Rosu en Martijn Versteeg resp. intendant en hoofd communicatie en marketing bij de philharmoniezuidnederland.


foto © paul kriele, 29 mei 2019.
...........................................................................
 

Op lyrische en enthousiasmerende wijze geeft de intendant van de Opera Zuid Waut Koeken een toelichting bij de allereerste [openbare] uitvoering van deze komische opera. Koeken kan het niet laten om Den Bosch daarom het Verona van het Noorden te noemen waar op het mooiste plein van Nederland dit muzikaal cultuur spektakel plaats vindt. Offenbach, zo zegt Koeken, is de Godfather van de operette waar de opera uit is voortgekomen. Op woensdag 26 juni 2019 is er in samenwerking met het Vocalisten Concours een familieconcert [16.00 uur] dat gepresenteerd wordt door Hakim Traïda [bekend van Sesamstraat] en de muzikale begeleiding doet Sinfonia Rotterdam mmv de Vereniging Bossche Opera en Vocaal Ensemble Markant.
Op donderdag 27 juni 2019 / 20.30 uur] staat het vorig jaar zo succesvolle Sing a Long op het programma. Door de philharmoniezuidnederland, het Brabant koor met als solisten Raoul Steffani, Laetitia Gerards, Bernadeta Astari en Shirma Rouse. Dat alles olv dirigent Per Otto Johansson. De presentator is Louis Buskens.

Naast dit muzikaal programma zijn er in TheateradParade op dinsdag avond 18 juni 2019 [19.00 uur]workshops Operazingen olv Louis Buskens. Zie ook www.theateraandeparade.nl Niet voor niets werd- met zo’n programma- vanmorgen bij de presentatie bij Oyens en Van Eeghen Vermogensbeheer nog eens benadrukt en door Omroep Max bevestigd, dat met dit unieke opera event Den Bosch zich nog eens manifesteert als de Cultuurstad van het Zuiden. Mede daarom zendt Omroep Max de Sing a Long op zondag 7 juli 2019 uit.
Om dit culturele spektakel nog eens te bevestigen kwam wethouder Mike van der Geld naar de Parade om het kantoor van Oyens en van Eeghen samen met Marijn Versteeg hoofd marketing en communicatie van de philharmoniezuidnederland het affiche van dit drie daags Muziekfestival te onthullen.
Links de vertegenwoordigers van de vier partijen die hun aandeel hebben in de tot standkoming van de openlucht opera 2019.
Rechts Frederik Baert [ directievoorzitter
en Bas Coerts [relatiebeheerder] van
dehoofdsponsor Oyens en Van Eeghen. 
4e v.r. wethouder Mike van der Geld. 

........................................................................... 

foto © paul kriele, 29 mei 2019.


Terug naar boven