Midsummer night's Dream op Openluchtopera op 23 juni 2022

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-05-2022 | Gewijzigd op: 15-05-2022
Op donderdag 23 en vrijdag 24 juni 2022 is er weer een openlucht opera op de Parade. Dan [op 23 juni 2022] voert de Philharmoniezuidnedeland  in samenwerking met Opera Zuid, TheateradParade, het Vocalistenconcours en de gemeente. A Midsummer Night's Dream  van Benjamin Britten op.
Op vrijdag 24 juni 2022 wordt de Opera op de Parade afgesloten met een 'Dream Along', het eerste 'meeneurie-concert' ter wereld
Jan Wouters als Oberon en Dreya Weber als Puck in de opera Midsummer Night's Dream van Berjaminm Britten.  repetitiefoto© brjorn frins.

Naast de lopenlucht opera vindt er jaarlijks de populaire Opera Sing Along plaats. Maar omdat zingen in grote gezelschappen nog steeds riskant is met het oog op corona wordt er speciaal voor deze editie een 'Dream Along' ontwikkeld: het publiek kan wegdromen bij bekende, klassieke symfonische muziek en neuriet mee met de operazangers op het podium.

De première:van Midsummer Night's Dream is op  zondag 22 mei 2022 in Parktheater Eindhoven. Daarop volgt een tournee.  _______________________________________________
Bericht van 26 maart 2922 Bosache opera is voorbeeld voor landelijke uitvoering van 'Dream Along'
 
...
Bossche opera op de Parade in 2019.
Foto's © henk van esch,  25 juli 2019.
...................

De Bossche traditie van de open luchtopera op de Parade krijgt een landelijke opvolger onder de naam 'Dream Along'. De Bossche Opera 2022 vindt plaats op donderdag 23 juni met Midsummer night’s Dream, gevolgd door de vrijdag [24 juni], wanneer voor de eerste keer de Dream Along plaats vindt. Met Dream Along heeft Den Bosch een wereldpremière van de combinatie van orkest [muziek] met publiek dat -neuriënd- wegdroomt bij de muziek van Benjamin Britten.
Deze eerste uitvoering van Dream Along met de philharmonie zuidnederland en Opera Zuid is de afsluiting van de twee daags Bossche Opera 2022. Dream Along lijkt de opvolger van Sing Along dat overigens een groot succes was. 
Het Bossche initiatief van Dream Along [een combinatie van philharmonie zuidnederland, Opera Zuid, IVC gemeente Den Bosch en TheateraandeParade], zal in andere steden worden nagevolgd.
Later maakt de organisatie de details van Dream Along [ data en overige locaties],  die aps in 2023 staat gepland, bekend.
 

Terug naar boven