Behalve dierendag ook Hartjesdag op 4 oktober ...

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-10-2015 | Gewijzigd op: 03-10-2015
Morgen zondag 4 oktober 2015 is het al weer de 6e Hartjesdag in de binnenstad. Dat is een feest met de combinaties luisteren, proeven, voelen, genieten en je laten verwennen in de Meest Gastvrije Stad van Nederland.

De dag wordt geopend -om 13.00 uur- met een aubade door de Koninklijk Erkende Harmonie Oude Post die vanaf  Antoniegaarde door de Hinthamerstraat, via de Parade en Putstraat en Achter het Stadhuis naar de Markt loopt. Na de vervolgroute via de Hooge Steenweg komen zij om 14.00 uur aan in de Orthenstraat, waar een concert van de Harmonie Oude Post en Blaaskapel Morava plaatsvindt.

Er is een standwerkersmarkt op de Hinthamerpromenade, er staan gevarieerde kramen in de Hinthamerstraat,  waar ook de Heineken Fanfare voor het Jeroen Bosch Art Center een concert geeft. Dat doet ook de Koninklijke Harmonie op de Markt.

's Middags is er in de kerkstraat op een lange catwalk een grote Modeshow, waar ook voor kinderen wat valt te doen en te zien [poppenkast]. De winkeliers op de Schapenmarkt en in de Vughterstraat stellen hun producten aan het publiek ten toon en bieden hen lekkernijen aan.

In de Korenbrugstraat vrolijkt een akoestisch Jazztrio het traditionele jea de boules tournooi op.

En uniek in Nederland is het  gratis handsfree shoppen bij 81 winkels met Baggy Boys.

De Koninklijke Harmonie.

foto © paul kriele,
30 september 2012. 
 

De  Expo 2015
Bezoekers aan de binnenstad kunnen de werkstukken van studenten van het Koning Willem I College
nog tot 11 oktober 2015 bewonderen in de etalages van de winkels in de Vughterstraat en op de Schapenmarkt.