Ton Kranenburg stopt als voorzitter Hartje Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-10-2020 | Gewijzigd op: 23-10-2020

Na bijna drie jaar voorzitterschap van Hartje 's-Hertogenbosch,
gooit Ton Kranenburg het bijltje,
er bij neer.


foto © paul kriele, 20 februari 2019.
..........................................................

Hoteleigenaar [De Blauwe Pauw op Hinthamereind] Ton Kranenburg gaat stoppen met zijn functie als voorzitter van de Ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch. Daar begon hij in het voorjaar van 2018 mee als opvolger van Peter Claessen.
Kranenburg wil meer aandacht aan zijn boutiquehotel De Pauw geven. Maar tussen de regels door lees je  in het interview [in BD, dd.23102020]  dat hij zich door de Bossche ondernemers teveel als vraagbaak en manusje van alles liet gebruiken.
Liever zou hij zien dat de gemeente een stadsmanager aanstelt als tussenpersoon van de gemeente met, resp. als coördinator van de stadsondernemers.

Bericht van 23 maart 2018 Ton Kranenburg nieuwe voorzitter van Hartje 's- Hertogenbosch.
De hoteleigenaar Ton Kranenburg is de beoogd voorzitter van Hartje 's-Hertogenbosch als opvolger van Peter Claessen.
Kranenburg, die sedert februari 2017 eigenaar is van hotel De Blauwe Pauw op het Hinthamereinde* [pand van wijlen huisarts Lex Bots] studeerde aan de Zuyd Hogeschool in Maastricht en was werkzaam bij Polyground bv, een bedrijf in pr en communicatie.

Kranenburg heeft lang in de Retail gewerkt onder meer als directeur van de Bijenkorf Arnhem. Samen met Marc Mulders was de creatieve ondernemer tussen 2012 -2014 uitbater van de Brasserie en stadshotel Jeroen Bosch, gelegen naast het Jeroen Bosch Center. 

*Het Boutique hotel de Blauwe Pauw op het Hinthamereinde  werd in 2016 door Van den Bouwhuijsen verrbouwd en naar wens van Ton en zijn vrouw Marlies Kranenburg op een sjieke wijze ingericht.
 
Ton Kranenburg in zijn tuin achter het Hotel De Blauwe Pauw op het Hinthamereinde.