Ondernemers vereniging Hartje Den Bosch voelt zich miskend

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-06-2020 | Gewijzigd op: 04-06-2020
In een brief [dd.02062020] aan de raadsleden laat de ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch merken dat vaak haar voorstellen niet in de besluitvorming van de gemeente [bijv. in de commissies] worden meegenomen of miskend. Ook somt  zij in die lange brief haar  aandachtspunten en wensen nog eens op.
-Zo vindt zij dat afsluiting van de Hinthamerstraat [18.00- 0.700 uur] zoals ook in de Postelstraat is gebeurd,  meestal een pilot [definitief] wordt  en nog niet is geëvalueerd.
-Eenzelfde geldt voor de afsluiting 'Plantsoen' zoals de buur  rond de Bethaniëstraat ook wel wordt /werd genoemd en niet met haar is besproken. Dat voorstel roept ook weerstand in de buurt op. Er wordt hier niet gelet op de afhaalzaken en ijssalons in de Hinthamerstraat.
-Hoe zit het met het plan om de coffeeshops te verplaatsen naar de rand van de stad, een plan waar de zaken zelf ook positief tegenover staan.
-Het bestuur van 'Hartje'wil graag in gesprek met het Inloopschip en betrokkenen om de overlast van het Inloopschip wat in te kunnen dammen.
-'Hartje' vraagt ook om minder vervoersbewegingen binnen het Selectief Vervoerssysteem en wijst op de afhaalpunten van PostNL, DPD, UPS en DHL.
-'Hartje' mist de handhaving op motoren en quads die hard rijden en meestal met veel herrie door de straat rijden. Ze zou graag van de winkelstraat een 30km zone wilen maken.
-En zo zijn er nog meer aandachtspunten, zoals het gevaar van de Transferiumbus en parkeervergunningen voor de vergunninghouder.

De Brief is ondertekend door de voorzitter van Hartje Ton Kranenburg.