Hartje Den Bosch fel tegen afsluiting autoverkeer Van Berckelstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-06-2020 | Gewijzigd op: 08-06-2020
Bij monde van Ton Kranenburg, voorzitter van Hartje Den Bosch,maakt de ondernemersvereniging bezwaar tegen de afsluiting van de Van Berckelstraat voor autoverkeer als een van de drukke toevoerstraten naar het centrum.
1. Hartje ’s-Hertogenbosch is erg teleurgesteld door dit besluit. Het is zelfs onacceptabel.
Na onze brief van  13 juli 2019 aan de projectleider van Arcadis en A. de Ridder met onze reactie op het variantenonderzoek. is dat er met de mening van de ondernemers NIETS is gedaan. Was het voor B&W niet de moeite waard  om dit tijdig met het Centrummanagement te bespreken..? 
2. Schokkend vinden wij  dat ihkv Corona- na 3 dramatische maanden voor de binnenstadondernemers- de Van Berckelstraat versneld autovrij wordt gemaakt  Het kan op geen begrip van de ondernemers rekenen.
3. Hartje ’s-Hertogenbosch is dan [misschien] voorstander van een autoluwe binnenstad maar niet van een autovrije binnenstad. Veel parkeerplaatsen voor bezoekers, [inkl.  4 parkeergarages], liggen binnen de stadsring.
4. Met welk gemak wordt het “autoprobleem” van de van Berckelstraat doorgeschoven naar de Citadellaan, Hinthamereinde en Oostwal. Daar wonen zeker geen inwoners van de stad? Deze straten zijn vast heel blij met die extra auto’s. Verder zal dit besluit ook van invloed zijn op het verkeer op de Zuid Willemsvaart (binnenring), die nu aangepast wordt, en de Hinthamerstraat (waar ook al een en ander speelt).
5. Gezien het aantal om te rijden kilometers is het  beslist geen groene oplossing.