Uitslag prijsvraag Winkeliers-vestingstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-09-2005 Op 5 september 2005 heeft Tiny Betrums als voorzitter van de ondernemersvereniging Hartje Den Bosch de winnaars bekend gemaakt van de prijsvraag ‘Beleef ’s-Hertogenbosch’. Die werd afgelopen zomer georganiseerd samen met de stichting Vestingwerken. De beantwoording betrof een slagzin en de vraag hoe de stad vóór 1600 ook wel genoemd werd: moerasdraak. Van de 100.000 formulieren kwamen er circa 3.000 terug. De inzenders, van wie er opvallend veel uit Limburg kwamen, toonden een opvallende creativiteit, aldus Betrums. De medeorganisator reikte aan 7 winnaars een prijs uit. Dat liep van cadeaubonnen, kaartjes voor de Taptoe [Brabanthallen] of een Binnendiezeconcert, tot geschenken van Bloemisterij Monique de Kleijn, Hema, Bijenkorf, Biggles [Vughterstraat 54] tot D’Arothsian.[Vismarkt].

Vorzitter Tiny Bertrums van de ondernemersvereniging Hartje Den Bosch die de gasten verwelkomde en de uitslag bekend maakte. Enkele van de winnaars in de Hoofdwacht van Hotel Central. 
-Boven: Mevrouw N.van Schijndel ontving uit handen van Tiny Bertrums namens de Brabanthallen 2 VIP-kaartjes voor de Taptoe.
-Rechts  boven: Mevrouw M. van Helden-Verhoeven mocht een cadeaubon van Arothsian in ontvangst nemen.
-Rechts: Prijswinnaar G.Wolters die van Anita van Leeuwen [r] van Biggles [modezaak Vughterstraat 54] een cadeaubon ontving.

foto's © gerard monté, 5 september 2005.

J. de Bonth die een doos Chanel [Bijenkorf] cadeau kreeg. De heer J.van Dieten kreeg van bloemiste Monique de Kleijn een bon voor een vaas met bloemen cadeau.
-Links boven: het echtpaar Van Besouw ging met een friteuse naar huis.
-Boven: Mevrouw C. Tobie nam van Bertrums kaartjes voor een concert op de Binnendieze in ontvangst.
 
-Links: Na de prijsuitreiking zaten de winnaars nog genoeglijk bijeen en deden zich tegoed aan een borrel [hapje].

foto's © gerard monté, 5 september 2005.

Volgens Bertrums hadden de inzenders minder moeite met hun creativiteit, dan met de werkelijke beantwoording van de vraag: Hoe heette de stad ook wel vóór 1600?
Er zaten vele leuke inzendingen onder de 3.000 formulieren. Maar de invulling gaf problemen. De naam van de stad Bastion Oranje of Jeroen Bosch kon historisch gezien niet. Jeroen Bosch was nog niet zo bekend en voor 1600 -onder Spaans bewind - was er zeker geen sprake van Bastion, laat staan ORANJE, aldus Bertrums. Het goede antwoord was moerasdraak. 
Namens de stichting Vestingwerken was Ivo Scheffers aanwezig.

Terug naar boven