Leegstand in Bossche aanloopstraten valt nog mee

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-08-2011 | Gewijzigd op: 07-08-2011
De NOS had op 6 augustus 2011 een item over de kleinere winkels die in de aanloopstraten van grote steden leeg komen te staan. Er werden voorbeelden getoond van Leeuwarden en Deventer, waar zelfs al projecten lopen om de leegstand aan te pakken. Oorzaak is de economische crisis, die nog aanhoudt en het verschuiven naar internetwinkels. Er zijn al schoenenreparatiewinkels, zoals De Leermeester op de hoek Visstraat/Orthenstraat, die klanten via internet werft. 

Den Bosch, dat in economisch opzicht een redelijk sterke gemeente is, heeft overigens nog beperkt last van leegstand. De aanloopstraten in de stad zijn juist nog erg geliefd. Tegenover de andere Brabantse grote steden steekt Den Bosch positief af als het om leegstand gaat.

Leegstand heeft vaak te maken met faillissementen [It's],  huuraspecten [een keukenzaak  en een woonzaak in de Vughterstraat, of de wens naar groter groeien.

Vughterstraat 103 Het al jaren lang bestaand intieme stropdassen winkeltje 'Les Cravates' stopt.
foto's © paul kriele, 7 augustus 2011.
De Snellestraat kent wel veel wisselende winkels. 
Op nummer 54 zat 'Vintage Room', maar die is meer in de richting van de Vughterstraat verhuisd.
Op 54 [boven] komt nu 'Karakter', een winkel met Life style-accessoires.  

De Vughterstraat is in het eerste gedeelte nog een volwaardige winkelstraat en in het tweede deel, na de Postelstraat [zie hieronder], een aanloopsstraat. Bij een rondgang door het centrum bleek  ons- behalve in de Vughtertstraat [door andere oorzaken-niet veel leegstand.
-Boven: De Postelstraat, waar toch vaak een winkel van bestemming wisselt, is een echt aanloopstraat, die overigens bij de startende en/of kleine ondernemer erg geliefd is.
-Rechts: De Lange Putstraat, waarin veel horeca is gevestigd, kent ook regelmatig leegstand.

foto's © paul kriele, 30 maart 2009 en 13 maart 2011 [r.] .
.
In de Lange Putstraat nr. 10 staat Forfallino al vanaf maart 2010 leeg. Op nummer 22 is 'Grotesque' [schoenontwerp] neergestreken na diverse malen van wisselende bestemmingen. 
Aan Achter het Stadhuis heeft Blue Penguin pas een nieuwe bestemming gekregen. Daar is in mei 2011 Super Drye, dames-en herenkleding gekomen. 
In de Postelstraat  staat ter hoogte van nummer 37 [?] een particuliere kinderopvang leeg.
Op Orthenstraat  11-13, waar Van der Burgh damesonderkleding en badmode zat, komt binnenkort de nieuwe damesmodezaak Galazaak. 
In het Lombardje ofwel Achter 't Wilt Varken zijn de pandjes van Modezaak Pierre van Grinsven en de lunchroom weer verhuurd. Op nummer 6 komt UGGS van Lia Staring. Daarnaast op nummer 4A de luchroom 't Lombardje is al verhuurd aan René Kuijs met zijn zaak Foto-Expert.

De leegstand in 't Lombardje [4A en 6] is al weer opgeheven, de fotozaak Fotoexpert en de schoenenzaak UGGS zijn er voor in de plaats gekomen.

foto © paul kriele, 7 augustus 2010.

Zie ook het artikel dd.30 maart 2011 over de te verschijnen nota 'detailhandel' , die na het zomerreces in de raad wordt behandeld.

Terug naar boven