Möwenpick meest -Bossche- gastvrije ondernemer

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-09-2012 | Gewijzigd op: 07-09-2012
Het Möwenpick Hotel op Pettelaarpark is uitgeroepen tot de meest gastvrije ondernemer. Dat bepaalde een jury in een wedstrijd die opgezet was door Koninklijke Horeca Nederland, de VVV en Hartje  's-Hertogenbosch. Möwenpick laat daarmee de twee andere genomineerden, te weten TheateradParade en Italiëpunt achter zich.
VVV-directeur Rein de Laat  gaf aan, dat Bossche ondernemers in de aspecten innovatie en gastheerschap best nog meer punten kunnen scoren.

foto © paul kriele, 7 september 2012.

In toespraken werd regelmatig verwezen naar de titel 'de meest gastvrije stad', die Den Bosch in 2010 en 2011 behaalde.
'Maar omdat een derde keer te klaren valt niet mee,' zo sprak de VVV-directeur Rein de Laat. 'Het is wel een titel die door consumenten wordt bepaald en niet is gemanipuleerd,' aldus De Laat, die verwees naar 'Innovatie en gastheerschap'. 'Daar valt in Den Bosch de komende  twee jaar meer in te winnen. We kunnen best van een 8+ naar een 10+.'

-Boven: Wethouder Jan Hoskam reikt aan de locatiemanager van Möwenpick Den Bosch Wim van der Steen, de oorkonde en het 'Meest Gastvrije ondernemersymbool' uit.
Links boven en links: De genomineerden vlnr. het team van TheateradParade, midden Wim van der Steen [Möwenpick] en Claudia Zanin van Italiëpunt.


foto's © paul kriele, 7 september 2012. 

Wethouder Jan Hoskam overhandigt aan Wim van der Steen een glazen trofee [ontwerp Glasatelier Joost van Opdorp en Glasservice Noord] . Mowenpick Den Bosch werkt met een team van toptalenten, die gastvrijheid in de genen hebben, en  de “Zwitserse” gastvrijheid op een lokale manier uitdragen, aldus de jury.

Wethouder Jan Hoskam blikte ook nog eens terug op de ere titel Goed gastheerschap. 'Daar staan we helaas niet in de top 5. We moeten naar een hogere positie streven,'  aldus Hoskam, een plaats in de top 5 zien te behalen, maar dat kunnen we allen gezamenlijk waarmaken.'
Van de genomineerden behaalde het TheateradParade 294 punten, Claudia Zanin 591 en Möwenpick  626.
Er werden in totaal 3338 stemmen uitgebracht . 
Nadat de winnaar aan het woord is geweest, sluit Tinie Bertrums, voorzitter van Hartje ’s-Hertogenbosch, de uitreiking af, waarbij hij aangeeft dat de intentie er is om volgend jaar wederom de wedstrijd te houden.
Pieter Bak, de voorzitter van Bourgondisch 's-Hertogenbosch schonk de winnaar een serie Gerritjes, waarmee hij zichzelf, of iemand anders op het plein kon fêteren.

Sfeerbeelden van Bourgondisch 's-Hertogenbosch 2012, links Coquile tegen een silhouet van de kathedraal. Kunstenaar Rob Jacobs schildert de ijskar van De Rul.
foto's © paul kriele, 7 september 2012.


Terug naar boven