Hartje Den Bosch wil ultra kort parkeren terugdraaien

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-01-2014 | Gewijzigd op: 17-01-2014
De invoer van de kort parkeercombinatie van een half uur met een heel uur in twee Bossche straten moet terug. Dat zegt Peter Claessen, de voorzitter van de ondernemersvereniging Hartje ’s–Hertogenbosch. Daarmee geeft hij gevolg aan de kritiek van de binnenstadswinkeliers die de invoer van het ultrakort parkeren [30 minuten] icm een uur kort parkeren een ramp vinden. Die kritiek uitten ze al in de commissievergadering van afgelopen dinsdag. Een meerderheid was voor om een nieuw raadsbesluit voor de eerst komende vergadering  te agenderen. Drie partijen waren tegen.

Het ultra kort parkeren stoot bezoekers af en onze omzet is vanaf de invoer op 1 december 2013 gedaald, aldus winkelier Monique de Kleijn van de 'Hinthamerstraatondernemers'.  Maar De Kleijn staat er over verbaasd dat Claessen in de media verkondigt 'het liefst terug te willen gaan naar het oorspronkelijke plan: de combinatie van een paar ultra kort en meer kort parkeerplaatsen. Dat is de moeite waard te proberen,' aldus Claessen in het BD van 17012014. 'Dat is juist wat de ondernemers niet willen !',  zegt Monique de Kleijn,  die 'Hartje' hierop heeft aangesproken.  Een reactie van de voorzitter moet nog volgen.
 
Overigens uitte Claessen op de Nieuwsjaarsreceptie van Hartje Den Bosch al volop kritiek op het [ultra-]kort parkeren. 'De gemeente neemt parkeren en bereikbaarheid niet serieus,' aldus Claessen op 4 januari 2014 in 't Pumpke.  Zie bericht 'Claessen vraagt de politiek om steun'.

In het eerste deel van de Vughterstraat zijn sowieso geen parkeerplaatsen. Dat kan ook haast niet. Er komen daar vaak genoeg opstoppingen voor door  stoepparkeren, AH en de Transferiabus.
[ Ultra] kort parkeren is ingevoerd vanaf de kruising met de Postelstraat.


foto © paul kriele,7 januari 2014.

Claessen wil nog direct het '30 minuten-parkeren' omzetten naar een uur, omdat de combinatie niet duidelijk is, en omdat 30 minuten sowieso te kort is voor een winkelbezoek.
De vraag is of de gemeente de pas ingevoerde parkeerregel [voor drie maanden op proef]  tussentijds wil aanpassen.
Feitelijk was de maatregel van de gemeente bedoeld om het autobezoek aan de binnenstad terug te dringen ten gunste van het gebruik van de transferia en om ruimte te geven aan  plaatsen voor binnenstadsbewoners.

Zie bericht van Invoer [Ultra] kort parkeren dd.11 september 2013.

Terug naar boven