900 scholieren maken kennis met Bossche cultuur

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-09-2015 | Gewijzigd op: 22-09-2015
Bureau Babel houdt dinsdag 22 september voor de zeventiende keer de Uitlokdag. Bijna 900 middelbare scholieren maken dan kennis met Bossche culturele organisaties.

De deelnemende leerlingen zijn vierdeklassers havo/vwo van Ds. Pierson College, Jeroen Bosch College, Sint Janslyceum en Stedelijk Gymnasium. De Uitlokdag is voor hen de aftrap voor het vak Culturele Kunstzinnige Vorming[CKV]. Op de fiets gaan zij in groepjes naar een kleine dertig musea, theaters, ateliers en andere culturele organisaties. 

Scholieren van Havo/VWO maken
op 22 september 2015 kennis
met Culturele organisaties en instellingen.

Er zijn onder meer informatieve rondleidingen, technische demonstraties en actieve workshops op het gebied van theater, dans, muziek, film, beeldende kunst en erfgoed. Alle activiteiten worden uitgevoerd en gefinancierd door de organisaties zelf. De dag wordt gezamenlijk afgesloten met een optreden van twee Comedians in Theater aan de Parade.


Met een dossiermap in de hand trekken jongeren van middelbare scholen door de binnenstad
van locatie naar locatie, theater, cultuur of historie.

foto © paul kriele, 21 september 2015.

Bureau Babel
Bureau Babel is het stedelijk bureau voor cultuureducatie in ’s-Hertogenbosch. Babel brengt het kunstaanbod en vragen uit het onderwijs samen.  zie: www.bureaubabel.nl