Aanbieding 1e exemplaar boekje Sjors Creatief

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-03-2016 | Gewijzigd op: 30-03-2016
Dinsdagmorgen 29 maart 2016 bezocht wethouder Huib van Olden de BBS-school Maria van Bourgondië in Vinkel om daar het boekje Sjors Creatief aan de leerlingen aan te bieden. Linde Ploegmakers kreeg die primeur. Zij is de ontwerpster van de omslag van het boekje dat aan alle basisschoolleerlingen wordt uitgereikt.
Het boekje met 245 culturele activiteiten past in de actie 'Sjors Creatief' dat als doel heeft bijv via workshops de creativiteit op de basisscholen te stimuleren. * Die activiteiten kwamen tot stand met de medewerking van 70 lokale cultuur aanbieders.
Op de Maria van Bourgondiëschool in Vinkel
werd het eerste exemplaar van 'Sjors
Creatief' aangeboden aan Linde Ploegmakers, de ontwerpster van de omslag van het boekje.


foto's © henk van esch, 29 maart 2016.

*Bericht van 20 januari 2016
De gemeente gaat van start met Sjors Creatief. Via Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennis maken met culturele instellingen. Het is een initiatief van Cultuur & Sportstimulering  Nederland.
De Muzerije gaat, ism Cultuurbosch, Sjors Creatief uitzetten in de gemeente. Culturele aanbieders worden benaderd om een bijdrage te leveren aan Sjors Creatief.
De basisscholen ontvangen in maart het Sjors Creatief boekje, waaruit nog dit schooljaar leuke kennismakingslessen kunnen worden gekozen. Het is een eenvoudige manier om -zonder lid te moeten worden- toch met kunst-, en cultuurinstellingen kennis te kunnen maken.

Linde Ploegmakers showt haar ontwerp 
en de medeleerlingen van de
Maria van Bourgondiëschool in Vinkel kijken toe.
foto's © henk van esch, 29 maart 2106


Terug naar boven