NPO 4 Klassiek: Koningin Máxima overhandigt kindercello

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-05-2016 | Gewijzigd op: 28-05-2016
Hare Majesteit Koningin Máxima gaf zojuistwoesdag 25 mei 2016  het startsein voor de actie NPO Radio 4 Klassiek Geeft. Op basisschool de Kruisboelijn in Den Bosch overhandigde de Koningin het eerste muziekinstrument aan de 9-jarige Rashida Danibe. Op deze kindercello krijgt de leerlinge uit groep 5 de komende jaren muziekles van het Bosch Leerorkest. Deze symbolische overhandiging betekent de start van de inzamelingsactie. 
Directeur Marleen en een grote kinderschare verwelkomde de hooge gast. Zij hadden het bezoek al weken van te voren voorbereid van hewt repeteren  door het Leeorkest, dat de Bolero van Ravel speelde, tot het schoonmaken van de klassen en het schoolgebouw. 

 * Zie ook de site Klassiek Geeft
Koningin Máxima reikt aan
de 9-jarige Rashida  een kindercello uit.

 

De hele ochtend draaide om de liefde voor muziek en samen muziek maken. Zo bezocht Koningin Máxima naast de feestelijke openingsceremonie ook een muziekles aan groep 6 en genoot ze van meerdere optredens van basisschoolkinderen uit groep 7 en 8, aangevuld met docenten uit het Bosch Leerorkest en musici van de Philharmonie Zuidnederland.

De NPO Radio 4-luisteraar genoot mee middels een bijzondere locatie-uitzending, rechtstreeks vanuit Den Bosch. Live muziek werd verzorgd door de Philharmonie Zuidnederland en het Bosch Leerorkest. Op NPO Radio 4 klonk onder meer een gesprek tussen presentator Ab Nieuwdorp en Koningin Máxima, Ans Buys en Ger Koopmans, de ambassadeurs voor de stichting Meer Muziek In De Klas. De Koningin sprak onder meer over het belang van muziekonderwijs voor basisschoolleerlingen.