Mediawijsheid bijbrengen op MediaLab Festival

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-06-2017 | Gewijzigd op: 16-06-2017
Donderdag 15 en vrijdag16 juni 2017 kwamen tientallen leerlingen van de  groepen 6, 7 en 8] van Bossche basisscholen naar het MediaLab Festival dat werd gehouden in het auditorium van het Stedelijk Museum en  in de Statenzaal van Het Noordbrabants Museum. Aan dit tweedaags, interactieve, digitale festival, dat georganiseerd werd door Cubiss*, CineKid , de Bossche bibliotheek en de Provincie, hebben - verspreid over vier  dagdelen- circa 450 leerlingen deelgenomen.

De voormalige Statenzaal van
Het Noordbrabants Museum waar tientallen leerlingen van
Bossche basisscholen deelnamen
aan uiteenlopende workshops.


foto ©paul kriele, 16 juni 2017.
......................................................................

Dat was de tweede keer, want vorig jaar vond de aftrap van dit festival  in Breda, Tiburg en Eindhoven plaats en dit keer [ dus] in Den Bosch, Helmond en Etten-Leur.

De projectleider, Igrid deJong legt uit dat het gaat om de jongeren Mediawijsheid bij te  brengen. Dat wil zeggen dat olv van medewerkers van de organisatie -en dmv workshops-  structureel aandacht wordt gegeven aan de uiteenlopende vormen en systemen van [digitale] media.  Dat gebeurt door bewust en kritisch  ter plekke van diverse mogelijkheden gebruik te maken,uit te proberen en zelf te maken. 

Met dit festival wordt ook door de provincie ism Cubiss*, CineKid en de Bieb, structureel aandacht gecreëeerd voor mediawijsheid in het onderwijs.

   
 -Boven: 3D-brillen maken in
een Virtual Reality [VR]-bioscoop.
-Rechts boven:  Workshop Kubus maken.
-Rechts: Wat te doen als internet uitvalt?


foto's © paul kriele, 16 juni 2017.
 

Er zijn workshops van het jezelf een hologram te maken een 3D [poppetje of wat ook] via een 3D -apparaat construreren, een tv-studio voor het maken van een jeugdjournaal en bijv. 3D- brillen zelf maken  in de Virtual Realty-bioscoop. 

-Boven: Van jezelf of van een
samengestelde afbeelding een hologram maken.
-Links: Een 3D-poppetje maken met een 3D-apparaat dat ingestuurd wordt met een card.
 

foto's © paul kriele, 16 juni 2017.

Zie ook de site van de organsiatie Cubiss MediaLab Festival


Terug naar boven