Op stakingsdag Onderwijs theaterles in Bij Katrien voor/door kinderen

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-10-2017 | Gewijzigd op: 05-10-2017
Op donderdag 5 oktober 2017, terwijl de meesten van het onderwijzend personeel in ’t land staakte, genoot een groep bij het theaterbedrijf Buro Alsof aangemelde kinderen van een uitgebreide theaterles. 


Bij Katrien door Buro Alsof

Een geënsceneerde
groesfoto van de spelers.
-Rechts geeft theaterdocent en regisseur van 'De stoute Klas'
Fleur van Rijn aanwijzingen
.

foto © paul kriele, 5 oktober2017.
...............................................................

Dat dagprogramma, dat zich in 'Bij Katrien'afdspeelde, stond  onder leiding van theaterdocent Fleur van Rijn en collega Marleen Molendijk. Het  bevatte het zelf maken van een affiche, de kleding uitkiezen en de attributen [zoals stakingsborden] maken of bij elkaar zoeken van andere rekwisieten.
Uiteindelijk kwam ‘De stoute klas’, zoals de voorstelling ging heten, tot een verhaal over hun stakingsdagje waarop ze ook vrij van school waren. Op die dag deden zij aan een museumbezoek, waar de ene helft de bezoekers speelden en de andere helft de levende museumstukken voorstelden..

De voorstelling 'De stoute Klas' mede  
door een 50 tal kinderen samengesteld
olv theaterdocent Fleur van Rijn en Marleen Molendijk
.

Links boven: Zelf gemaakte stakingsborden
met teksten als:’ Geen huiswerk’, ‘Liever een vrij weekeind’, ‘Minder les’ en ‘Ik wil geld’ en ‘Ik wil spelen’

foto's © paul kriele, 5 oktober 2017.
...........................................................................................

De ‘best wel lange theaterdag' met een uitgebreide voorbereiding en veel instructies werd afgesloten met een echte voorstelling. Dat was spannend omdat ook de ouders er voor waren uitgenodigd.

In de door Fleur van Rijn geregisseerde opvoering kwamen op het grote podium van Bij Katrien [Triniteitstraat] de talenten naar boven en vermaakten de ouders zich aan de mimiek en de taal van hun kinderen, die soms met vermakelijke improvisaties kwamen.
Na afloop klonk er een luid applaus en bogen de jonge [8-12 jaar] spelers zich voor een enthousiast publiek. De jeugd ontving als beloning een certificaat van Buro Alsof voor de geslaagde deelname. Er zat ook weer een uitnodiging bij voor de volgende theaterles op 17 oktober 2017.

   
De zelf gemaakte affiches voor de
voorstelling 'De stoute Klas', die na afloop van de
theaterles in de grote zaal van Bij Katrien werd opgevoerd. 

Theaterartiesten in de dop....


foto's © paul kriele, 5 oktober 2017.
 

Achter dit initiatief stonden Bij Katrien, theaterdocent Fleur van Rijn van Buro Alsof en haar collega Marleen Molendijk. Evi van Dijken van de Kameleon trad in de voorstelling op als schooljuffrouw.Terug naar boven