St.Anthonisteam winnaar ‘Keukenbazen 2017’
Printerversie |
Actueel woensdagavond 11 oktobe r2017 : De winnaar is het team uit St.Antonis met als Smaakburgemeester Marleen Sijbers. Het team bestaat uit Maureen Vloet en Fleur van Nistelrooij, onder leidng van chef kok Niels van kessel..
![]() |
.......................... |
-Rechts het team uit St Anthonis nog onwetend aanzittend aan het afsluitende diner in het Provinciehuis. -Rechts: Het glorerende team uit St.Anthonis met chef kok Niels van Kessel en Maureen Voet en Fleur van Nistelrooij. -Boven: Marleen Sijbers is voor 2017-2018 de Smaakburgemeester uit Sint Anthonis. omdat haar team de 'Keukenbazen 2017'- titel heeft gewonnen. foto © paul kriele, 8 oktober 2017. |
..........................![]() |
-Rechts: Burgemeester Antoine Walraven van Mill en St.Hubert, die vorig jaar de 'Smaakburgemeester' was. foto © paul kriele, 8 oktober 2017. ..................................................................................................... |
![]() |
De winnaars, die zorgde voor het beste gebruik van lokale producten: het team uit St.Michielsgestel: Thijmen en Bart.
Thijmen en Bart uit St Michielsgestel maakten het beste gebruik van lokale prodcuten. foto © paul kriele, 7 oktober 2017. ............................................................................................... |
Bericht van woensdagnamiddag 11 oktober 2017 Diner in Brabantzaal Provinciehuis alvorens de winnaars bekend werden gemaakt.
In het Provinciehuis vond woensdagmiddag 11 oktober 2017 de bekendmaking plaats van de titel ‘Keukenbazen 2017’. Ook de de Smaakburgemeester als opvolger van burgemeester Antoine Walraven van Mill-Sint Hubert, werd de nieuwe smaakambtsketen omgehangen.
Maar dat gebeurde pas nadat alle 46 keukenbazen,die j.l. zaterdag in het Koning Willem 1-College hun gerechten hadden gemaakt, met hun ouders en hun eigen burgemeester aan het diner aanzaten. Dat was gebaseerd op hun gerecht van afgelopen zaterdag en door cateraar Bob Hutten verder opgesmukt en uitgebreid.
-Boven: De Brabantzaal waar het afsluitende diner plaats vond. -Rechts boven: De tafel met Bossche afgevaardigden en ook Albert Verlinde [rechts] en gedeputeerde Annemarie Spierings [l]. -Rechts: Het Bossche team van de basisschool Bossche Broek Zuid, met kok Marten Verelst en wethouder Jan Hoskam. foto's © paul kriel, 11 oktobe r2017. |
In de toespraken van de voorzitter van AgriFood Capital Roel Schutters en van de gedeputeerde Annemarie Spierings en van gastspreker Albert Verlinde, bekend van de tv [voorheen Boulevard] en van zijn musicals, werd de nadruk gelegd op het belang van het eten, van gezond voedsel en van regioproducten. ‘Als je die bij de boer uit je regio koopt dan verdient die er wat aan en maakt het Brabant leuker en groeit de economie. De boeren gaan dan ook meer gezond voedsel produceren. Met andere woorden, eten is heel belangrijk,’ spraken Spierings en Schutters.
Albert Verlinde
Daar haakte Albert Verlinde op in. Die begon met het feit dat hij met zijn musicalproducties al heel wat talenten had ontdekt. ‘Maar er blijken er nog veel meer te bestaan: keukenbazen met talenten in de kookkunst en het gebruik van regioproducten en met het eten van gezond voedsel. Daar zijn jullie met zijn 46-en een voorbeeld van en vanaf zaterdag 7 oktober 2017 allemaal winnaars.';
... |
|
Boven: De jury Maaike de Reuver, Jan van Hout en Jermain Rozario. -Rechts Cateraar Bob Hutten onder meer bekend van de verspillingsfabriek. -Rechts boven: Burgemeester Antoine Walraven van Mill-St.Hubert, die vorig jaar de titel verwierf van smaakburgemeester. foto's © paul kriele, 11 oktober 2017. |
Ook de verkwisting kreeg veel aandacht. Elk huishouden gooit kilo’s gebutste fruit of verkleurde en verwelkte groente per jaar weg. Bob Hutten de Veghelse cateraar heeft daar met zijn opgerichte verspillingsfabriek waar hij bijv. van producten die bij supermarkten [EMTé] over de datum zijn, weer soep van, of een andere toepasselijk gerecht.
'Dus met jullie kookkunst,' zei de gedeputeerde Spierings, zijn jullie een voorbeeld voor anderen in Brabant .Met de keuze van jullie ingrediënten geef je aan hoe belangrijk eten is.
Bericht van 7 oktober 2017 Kookkunsten van 46 keukenbazen in Koning Willem 1-College
Zaterdagmiddag 7 oktobew r12017kookten de 17 winnaars van de 134 genomimeerden kookteams in de Live KookBattle in het Koning Willem 1 College voor de titel Keukenbazen 2017. Daar doen 18 scholen verspreid rond Den Bosch aan mee.
In de kuekens van het KW1-College kookten de 17 temas gecoacht door een kok uit de eigen gemeente. De gerechten waren geheel uiteenlopend, rolletes van courgette, taccobobl of een speciaal gehakt balletje.
Bij deze competiei warneookenelebvhgetseruitdewgetyerfedpaatsneanqweizg .
De jury boog zich na afloop over de verscheidenheid aan inzendingen. Die jury bestaat uit jonge topkoks die de gerecjhten meosten beoordeln op smaak samenselling gaarheid en bijv kleurcombinatie. Onder hen zijn: Jermain de Rozario [Helmond], Jan van Hout van 'Ons Jongens'in Someren-Eind en Maaike de Reuver van Food Inspiration.
![]() |
|
Het Bossche team de kok Marten Verelst van de Kaserne en Pien Perret Gentil en Luca Cappetti van de LW Beekmanschool en Lucia de Pender [middenin] van de Bossche Broek centrum. |
Boxmeer met Jade, Ilse en Kiara van de baisschool de Weijerwereld. foto's © paul kriele, 7 oktober 2017. |
Aanstaande woensdag 11 oktober 2017 maakt Albert Verlinde in het Provinciehuis de 'Keukenbazen 2017' en de titel 'De Smaakburgemeester van Nedrland' bekend. Dat gebeurt tijdens een feestelijk diner waar 250 gasten aan mooi gedekte tafels aanzitten, onder wie de 17 burgemeeters van de deelnemende gemeenten, de jeugd en hun ouders.
|
|
Uden met Nieke rechts en Renée links van De Cirkel in Uden met de koken met Petja. Rechts burgemeester Mark Buijs van Boxtel. foto's © paul kriele, 7 oktober 2017. |
De burgemeesters Jan Pommen van Sint Michielsgestel en Mark Buijs van Boxtel bekijken de kunsten van de jeugd. |
|
|
Grave met Zerra van de Ven en Noa Adriaans van de Sprankel uit Grave. Hun kok is Michel van der Vliet. foto's © paul kriele, 7 oktober 2017. |
Bernheze/ Heesch met kok Bern van Uden die coachte de school Bomenpark in Heesch met Iza Bos en rechts Jill Smits. |
|
|
|
-Links boven: Kok Hans Melis van Maison van den Boer coachte Fiene van kilsdonk, Liz Westhoff en Meike van Grinsven uit Boekel. -Boven: Bart Smulders en Thijmen Bijl. Kok Niels van Kessel van De Drie Burgemeesters uit St. Teunis begeleidde Fleur van Nistelrooij en Maureen Vloet van de Basisschool in Stevensbeek. -Links: De Lambertusschool uit Haarsteeg, gemeente Heusden met de kok Hans de Kruijff van de Voedingsmiddeleindustrie. Rechts: Dana van Alphen, Mare van Helvoort en Ike Vermeulen en Bo Kleijssen niet op de foto. foto's © paul kriele, 7 oktober 2017. |
Terug naar boven