Feestelijke opening Vrije basisschool De Driestroom in Waalstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-03-2019 | Gewijzigd op: 21-03-2019
Op donderdagmorgen 21 maart 2019 werd in de Waalstraat - drie jaar na het eerste ontwerp- op feestelijke wijze en op een zonnig schoolplein de nieuw gebouwde Vrije basisschool De Driestroom geopend. 'Het heeft wel enige tijd en kruim gekost, maar na bijna twee jaar in een oud schoolgebouw aan de Lucas van Leijdenstraat te hebben gezeten, staat er, naar ontwerp van Johan Huibers [van architektenbureau Huibers & Jarring], een riant schoolgebouw. Het voldoet geheel aan onze vorm van onderwijs,  zo sprak schoolhoofd Marieke Frickel bij de opening op een druk - met 285 met  regenboog vlaggen uitgeruste kinderen en vele ouders, glooiend schoolplein.
Frickel wees op het bijna energie neutrale gebouw [BENG] dat 184 zonnepanelen heeft en dankzij de vele ramen veel lichtinval, ruime klaslokalen, weinig waterverlies door drukkranen en een lichtplan met bewegingssensoren, kent. De school die onder de Stichting Pallas resorteert [onderwijs volgens pedagogische inzicht, voortkomend uit de antroposofie], is in veel hout opgetrokken en kent bij binnenkomst riante garderobe, een arbeidslokaal, en een grote centrale hal en twee speelplaatsen: voor de kleuters en voor de groepen 3 t/m 8.  

Om deze dag extra feestelijk te maken heeft de kunstenaar Peter van Santvoort, die ook voor het oude gebouw een kunstwerk had gemaakt, voor de nieuwe school een kleurrijk glas in lood object voor rondom de hoofdingang ontworpen. Dat kunstwerk rondom de hoofdingang werd door Juno en Chris met wethouder Ufuk Kâyha onthuld. 
 
Juno en Crhis onthullen samen met wethouder
Ufuk Kâyha het glas-in-lood kunstwerk van Peter
van Santvoort,dat rondom de hoofdingang is aangebracht.


foto © paul kriele 21 maart 2019. 
...................................................................................................................

Wethouder Ufuk Kâhya staand naast schooldirecteur Marieke  Frickel en de leerlingen Juno en Crhis, sprak in zijn openingsspeech de hoop uit dat de schooljeugd het talent uit zichzelf zullen halen en wees op het schoolplein. Ik heb als cadeau voor  jullie een workshop van Urban Sports. Je mag zelf kiezen welk sportonderdeel je gaat doen. Ik hoop dat je het leuk vindt en veel plezier !'
 

De Driestroom in de Waalstraat
Schooldirecteur Marieke Frickel en wethouder Ufuk Kâyha
samen met Juno en Chris, die de openingshandeling zouden verrichten.


foto's © paul kriele,21 maart 2019.
.........................................................................................................................
 

De openingsceremonie met de schooljeugd en het onderwijzend personeel en de begeleiders
Na het min of meer officiële gedeelte kwam er een stoet van leerlingen voorbij die kleurrijke rood geel blauwe en groene doeken boven hun hoofd droegen. Daarmee werd voor de hoofdingang een corridor gevormd waaronder alle leerlingen te beginnen met de kleinsten naar binnen gingen.
De feestelijkheden werden afgerond met koffie, thee en gebak en limonade en daarna een rondleiding voor geïnteresseerden.
 
..........
.......

-Bovenaan :Het door Juno en Chris met wethouder
Ufuk Kahya onthulde glazen kunstwerk van Peter van Santvoort.
Onderaan: Alle met regenboogvlaggen uitgeruste 285 schoolkinderen namen deel aan de openingceremonie . Zij traden na muziek, toespraken en dans onder door de schoolleiding gedragen, kleurrijke rood-geel-blauwe doeken het nieuwe schoolgebouw binnen. 


foto's © paul kriele,  21 maart 2019. 
 
...........................
...............................
...............................
foto's © paul kriele, 21 maart 2019. De kleurrijke corridor waaronder de schooljeugd
het nieuwe schoolgebouw van De Driestroom binnen trad.

Indruk van schoolgebouw De Driestroom in de Waalstraat
.................

-Boven: De achterkant, zijde Rijnstraat met de
peuterspeelplaats en de zijkant aan de Waalstraat.

-Rechts en onder: De grote centrale hal, de garderobe en het arbeidslokaal.


foto's © paul kriele, 21 maart 2019.
..............................................................................................................................

mmmmmmmmmmi

Terug naar boven