Ontgroeningsweek HBO-studenten begonnen

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-08-2019 | Gewijzigd op: 30-08-2019
Update 30 augustus 2019 Diverse taken aan eerste jaars opgelegd
Na een kroegentocht, die woendagavond 28 augustus 2019 werd gehouden en waaraan een zestal cafe's deelnamen,  liep de ontgroeningsweek nog tot en met vrijdag door. Onder leiding van ouderenjaars [herkenbaar aan blauwe shirts met daarop CREW] werden verspreid over de binnenstad aan de honderden eerste jaars taken opgedragen. Door hun aanwezigheid en die van dagjesmensen en andere toeristen werd het een druk bevolkte vrjidagmiddag. 
Lange Putstraat

Toen je jong was heette dit 'Zakdoekje leggen, 
niemand zeggen.. '
Maar met dit uitgestald wasgoed zal wel de
onderlinge band en   saamhorigheid worden aangeduid
.

foto © paul kriele, 30 augustus 2019.
..........................................................................................
dporahcte 

Update van 27 augustus 2019: Deze week trokken er opmerkelijk veel studenten door de stad. In sport shirts en shorts geklede jongeren die in de hitte spelletjes-rondes deden door de binnenstad  meestal onder leiding van eerste of andere oudere jaars.  
Het waren dit keer 160 studenten CMD [Communicatire Media en Design] van AVANS, die maandag 26 augustus 2019 eerst op de campus een introductie  met de school hadden gekregen en dinsdag begonnen zij aan een tocht door de Bossche binnenstad, verdeeld in groepen van 50-60 eerste jaars.
HBO-studenten CMD aan AVANS die dinsdag
27 augustus 2019 door de binnenstad trokken.


foto © paul kriele, 27 augustus 2019.

.........................................................................................

Bericht van maandag 19 augustus 2019 Ontgroeningsweek van HBO-ers begonnen.
Maandag 19 augustus 2019 en vandaag de 19e is landelijk en lokaal de ontgroeningsweek begonnen. Die traditie gebeurt voor/ door HBO-studenten aan de HAS, Avans, STOAS, JADS en PABO. De aankomend studenten worden daarbij begeleid door- meestal- eerste jaars die dat al eerder hebben meegemaakt.
 
Bij het Stadskatoor kwamen dinsdagmorgen rond 11.00 uur circa 150 aankomend studenten van uiteen lopende opleidingen bij het Stadskantoor bijeen om aan de ontgroeningsweek te beginnen.

foto © paul kriele, 20 augustus 2019.
..............................................................

Det ontgroening betekent meestal een soort inburgeringscursus, dwz een kennismaking met de stad en met elkaar door een foto of oriëntatietocht door de binnenstad en ter afsluiting een  festival.
e kennsimaking met de school was maandag al op de campus begonnen met een toespraak van een van de directeuren.
Dinsdag 20 augustus begon met een samenkomst door circa 150 aankomend studenten bij het Stadskantoor en daarna- in groepjes verdeeld- een speurtocht door de binnenstad. 
INTRO Festival
Op 29 augustus 2019 wordt voor de studenten HBO en voor het eerst ook MBO het INTRO-festival [ter onderlinge kennismaking en om het studiejaar in te luiden] georganiseerd op  Residentieplein aan de Onderwijsboulevard. Dat betekent dat naast  studenten van Avans, HAS, Fontys en JADS kunnen studenten van het Koning Willem I College en Helicon daar aan mee kunnen doen. Behalve muzikale optredens en stands van de studentenverenigingen, is er ook een informatiemarkt van bedrijven en organisaties.

Terug naar boven