Onderwijsprotest op de Parade

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-01-2020 | Gewijzigd op: 01-02-2020
Úodate van onderstaand bericht: Uiteindelijk kwamen op de Parade vanuit diverse richtingen 800 mensen tezamen in tegenstelling tot de voorspelling van 1.500. Daar verzamelden zij zich voor een groot podium,  waar de band Say Keys zich had geïnstalleerd. 

Foto-impressie van Rob Hoogeboom onderaan het artikel

Volgens rayonbestuurder van de Algemene Onderwijsbond Perry van Liempt was het de bedoeling het onderwijsvak positief op de kaart te zetten.
Slob had gezegd  dat er niet meer geld komt, maar dat stimuleert de leerkrachten juist naar Den Bosch te komen. Van Liempt vroeg de aanwezigen om veel foto's te maken en die -vanwege onze zichtbaarheid -op social media te verspreiden.

Een groep die een aparte route had gekozen kwam van Noorderlicht.  200 à 300 leerkrachten liepen -om zo nog meer zichtbaar te zijn- een eigen gekozen route van het station  naar de Parade.
Tot de sprekers behoorden Marcia van der Wens en Mandy Creutzburg. Marcia noemde achtereenvolgens de actiepunten en daagde de toehoorders uit daarop massaal te juichen. Op muziek van een door basssschool De Schakel gemaaktlied, ontstond er spontaan een carnavalspolonaise over de Parade.
Rond 11.15 uur was de protestdemonstratie beëeindigd niet zonder dat  omgeroepen werd dat elke derde dinsdag van de maand actie gevoerd zal worden.
Zuidwal
Onderweg naar de Parade'.
foto © paul kriele, 31 januari 2020.
..............................................


Bericht van vrijdag 31 januari 2020/09.30uur Proteststoet van station via de Zuidwal naar deParade
Vrijdag 31 januari 2020, rond 09.00 uur, vertrokken  circa 300 man /vrouw, merendeels in de leeftijd onder de 40 jaar, vanaf het station, via het Willemsplein en Wilhelminaplein, over de Parklaan en  Zuidwal naar de Parade.  

Circa 300 docenten en onderwijzers /ressen vertrokken dinsdag 31 januari 2020, om rond  09.00 vanaf het station naar de Parade om daar toegesproken te worden over het falend kabinetsbeleid ten aanzien van een [..] onderwijsprogramma, tekort aan personeel in het onderwijs, aan docenten en aan meesters/ressen en een te hoge werkduk.
 
.....

Circa 300 docenten en onderwijzers /essen liepen dinsdag 31 januari 2020
om 09.00 uur] naar de Parade om daar toegesproken te worden over het falend kabinetsbeleid ten aanzien van een [..] onderwijsprogramma, tekort aan personeel
in het onderwijs, aan docenten en aan meesters/rssen en een te hoge werkduk.


foto's © paul kriele, 31 januari 2020. 
.....

Impressie door Rob Hoogeboom
Circa 800 man/vrouw waren  uit  protest tegen het kabinetsbeleid inzake
onderwijs op de Parade vrijdag 31 januari 2020 samengekomen. 


foto;sa © rob hoogeboom, 31 janauri 2020.
...............
...............

 


Terug naar boven