Toernooi Pesten Stopt door leerlingen BBS op Maaspoort/Empel

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-10-2021 | Gewijzigd op: 03-10-2021

Op het voetbaltoernooi  Pesten Stopt op het plein van de BBS De Hambaken heeft wethouder Ufuk Kâhya aan de keepster Djaly de Groene Kaart uitgereikt als teken van Gelijke Kansen die door ieder van de leerlingen te bereiken valt.  De wethouder was daar tevens om de aanpak 'Pesten stopt' te promoten.

Pesten Stopt daar waar Respect begint 
Onder het motto 'Pesten Stopt, Respect Begint'vond het  jaarlijkse terugkerend voetbaltoernooi voor basisscholieren op de Maaspoort plaats. Dat gebeurde als afsluiting van de Week Tegen Pesten. 
Leerlingen van groep 6 en 7 van zes Maaspoortse en twee Empelse basisscholen tpoonden zich waren voetbalspelers van het dit jeugd toernooi.
-Hierboven start van de aanpak Pesten Stopt op plein BBS de Hambaken.
-Hieronder Wethouder Ufuk Kâyha naast het meisje Djaly [3e v.l.] met de Groene Kaart, die zij als keepster van het toernooi kreeg uitgereikt. 

foto's © henk van esch, 2 oktober 2021.


Uit bericht van 1 oktober 21021: Opzet/start Gelijke kansenproject: Zie voor volledige bericht op Gelijke Kansenproject 
Ruim 50 aanwezigen van de Geljke Kansen Community in de De Gruyterfabroek [dd. 30092021]gaven daarvoor het startschot. Doel is te zorgen dat alle Bossche kinderen volop hun talenten kunnen ontwikkelen in een fijne en veilige omgeving. Na een uitwerking van de plannen zal in januari 2022 een concrete actie-agenda worden vastgesteld.  Wethouder Ufuk Kâhya:'Kansen op het ontdekken van talenten “’s-Hertogenbosch staat bol van de talenten. Helaas krijgen niet alle kinderen dezelfde kansen op het ontdekken van hun talenten. Dat vinden wij onacceptabel. Ieder kind verdient een omgeving waarin het zijn talent optimaal kan ontwikkelen. Daar waar zo’n omgeving niet vanzelfsprekend is, willen wij meer mogelijk maken. Op school, in de wijk en thuis. De gemeente  wil dat aanpakken samen met professionele partners uit o.a. onderwijs, cultuur en sport. . Doelstellingen programma Gelijke Kansen 'Gemeente en professionals ontwikkelen concrete projecten en interventies die bijdragen aan één of meer van de volgende doelstellingen: • Het bieden van steun, stimulans en uitdaging in de reis op weg naar volwassenheid •Het bieden van nieuwe positieve en inspirerende ervaringen in de directe omgeving • Het bieden van toegang tot mensen die als positief voorbeeld kunnen dienen • Het weghalen van belemmeringen om talenten te ontdekken en te ontwikkelen

Terug naar boven