BBS Succesprijs voor De Kruiskamp

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-11-2009 | Gewijzigd op: 13-11-2009
Donderdagavond 12 november 2009 was er een feest in het Bestuurscentrum, waar zeven BBS aan deelnamen. Het betrof de jaarlijkse uitreiking van de 'Brede Bossche Scholen Succesprijs'. Het werd een swingend feestje als dank voor de inzet en werklust van de BBS-scholen. In die dank betrok  wethouder Bart Eigeman zowel de ouders [vrijwilligers], de leraren en de jeugd.
Wethouder Bart Eigeman van o.a. Onderwijs en Jeugdzaken prees de scholen, waar '... onzettend hard wordt gewekt, maar waar ook wel eens iets verkeerd gaat. Maar je kunt op elkaar rekenen. Dat is de BBS: omgaan met moeilijke dingen en talenten aanboren,'  aldus Eigeman die alle deelnemers - zonder zich te verspreken - een veer op de hoed...stak, omdat ze het  allemaal verdiend hebben.  'Wat een feest, want beschouw dit als een cadootje voor jullie werk!'

   
Zoals de uitreiking van de Oscars, zo verliep ook de aankomst van de special guests per limousines.
Zij zouden later op de avond de 'jurering' van de deelnemende BBS-scholen gaan doen.
Special guests van De Hambaken, Haren Donk en Reit en de Kruiskamp.
foto's © paul kriele, 12 november 2009.

Welkom en ontvangst bij het Bestuurscentrum door de fotografen en wethouder Bart Eigeman van o.a. Jeugdzaken en Onderwijs.
Op deze foto's de guests van Cirkel/ Zuid, De Graaf, Boschveld en Aan de Aa.

foto's © paul kriele, 12 november 2009.


Aan die jaarlijkse toekenning, die in Oscarsferen compleet met limousines en het BBSwing-Orchestra uit Udenhout was opgezet, namen zeven basisscholen deel. : De Cirkel Zuid, Haren Donk en Reit , Oost/Aan de Aa, de Hambaken, Boschveld, Kruiskamp en De Graaf.
De jurering verrichtten de deelnemers zelf door aan elkaar punten toe te kennen op bais van een aantal criteria, zoals originaliteit, inzet [van vrijwilligers, presentatie, creativiteit, betrekken van de wijkbewoners, begrip en erkenning, publiciteit en inspiratie voor andere groepen. De beste beoordeelde school kreeg 'de Oscar'.

Wethouder Bart Eigeman met de cheque van  € 1.000 voor het voorleesproject van een van de vier 'Kruiskampscholen me't name de Paus Joannesschool.
Links de voorleesmoeder Petra van Zutphen en rechts de projectleidster Kim van Dommelen.
foto © henk van esch, 12 november 2009.

BBS De Kruiskamp kwam als winnaar te voorschijn. Daar werd op een van de vier scholen, te weten Albogari, Kruisboelijn, Mozaïek en Paus Johannes, op deze laatste een voorleesproject gehouden. De prijs van €1.000 werd 'Paus Joannes' toegekend, mede omdat het voorleesproject ook goed inpasbaar is op ander BBS-scholen.en een wisseltrofee
De B-prijzen gingen naar De Graaf [Kinderkrant] en  Boschveld Girls.

  Rabijella en Chimène van de schoolkrantredactie van De Graaf. 
foto © paul kriele, 12 november 2009.

Presentatrice en Omroep Brabant nieuwslezer...  haalde eerste de winnaar van vorig jaar 'Aan de Aa' naar voren de kookmoeders. Woordvoerste Rika van de Water vertelde dat het in dit project ging om gezond te koken, zoals met  vis en veel groenten. De kinderen geven we een recept mee naar huis, dat ze thuis kunnen maken. De prijs van € 1.000 die de kookgroep vorig jaar had ontvangen, was besteed aan de voortgang van dat kookproject.

Links: De Udenhoutse BB-Swing orchestra met de overeenkomstige letters BBS, ofwel 'BB-swing Orchestra' verzorgde de muzikale omlijsting.
Onder: Indruk van de zaal in het Bestuurscentrum.


foto's © paul kriele, 12 november 2009.

De zeven projecten

-De kinderen van De Graaf hadden een reportage gemaakt van een veiligheidsproject op school dat was opgezet ism de Muzerije [Huub Smits], de bibliotheek, Kameleon en Divers. Een echte [school] krantenredactie heeft die actie vastgelegd. Twee leden van de schoolkrant,  Rabijella en Chimène, stonden ook weer met de camera in de hand, als verslaggevers bij de BBS-prijsuitreiking.
-De Hambaken voerde op de Duizendpoot op 28 augustus 2009 een echte Sterrenslag op met 70 ! ouders, leraren  en de kinderen. Op die zo bedoelde ontmoetingsplaats werd onder meer gevoetbald werd, gezongen, foto's gemaakt, vond stepestafette plaats en hebben de kinderen schilderijen gemaakt.
-Op de school Aan de Aa vond op 19 juni dit jaar een 'Ontmoeting bij de Aa' plaats. Een feest dat druk bezocht [500 gasten] werd en waar  liveoptredens van kinderen en zangers plaatsvonden.
Er waren Marokkaanse koekjes en een kinderkookclub. Aan het geslaagde feest gaven Divers, de Muzerije, de stichting Kleuterspeelzaal en de gemeentelijke afdeling Sport en Bewegen, tegenwoordig S-Port, hun medewerking.
Doel was de bewoners bij elkaar te brengen en te betrekken bij de school.

Hierboven: de winnaars van vorig jaar 'Aan de Aa' met hun kookproject, die geïnterviewd worden door Omroep Brabantpresentatrice Meike de Jong.
Rechts boven: de Boschveld Girls, goed voor een B-prijs.
Rechts: de special guests, deputaties van de scholen die de jurering verrichtten.


foto's © paul kriele, 12 november 2009.

-De BBS op de Haren Reit en Donk gaf aan hun project de titel mee 'Samen doen'. Daar waren door moeders na-schoolse activiteiten opgezet. Het doel was de moeders met elkaar in kontakt te brengen bij activiteiten voor kinderen van 3-8 jaar, zoals kleien, glazuren, papier maché, mandjes maken, koekjes bakken, maskers maken en doosjes versieren.
-De 'Boschveld Girls is de'naam van een voetbalclub voor meiden, die als namaak van de Boschveld Boys  samen met Divers en S-PORT een voetbalproject opzette, waar ook allerlei thema's aan de orde kwamen, zoals betrokkenheid, elkaar stimuleren, steun bieden, samen werken, creativiteit, beloning, verliezen en respect.
-In de Kruiskamp vond een voorleesproject plaats. Daar gingen bewoners in gezinnen voorlezen. Doel was om te leren omgaan met boeken en uit te vinden wat je met prentenboeken zo al kunt doen. De kinderen gingen tot slot zelf elkaar ook  voorlezen.
-Nieuw Zuid/ CBS De Cirkel had een mandjesproject gestart.  Dat was bedoeld om te leren lezen. Het verliep via een bijeenkomst waarop de inhoud van een mandje werd besproken. Aan de hand van die artikelen daar inzaten, gingen de kinderen op zoek naar een bijpassende boektitel waaruit ze vervolgens aan het lezen sloegen. 

Terug naar boven