Einde weekeindschool 'De Bollebozen'

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-02-2021 | Gewijzigd op: 18-02-2021


De Bossche weekeindschool De Bollebozen  stopt er mee.
Er hingen al donkere wolken boven de weekeindschool voor ambitieuze kinderen van groep 7 en 8 met een achterstand. Redenen zijn minder geld, minder belangstelling en meer gelijksoortige initiatieven op dit gebied.Corona gaf de laatste zet voor het stoppen van de schoolopleiding door de stichting Weekeindschool 'de Bollebozen'. 

Bericht van 13 januari 2010 Eerste les van Bossche weekeindschool 'De Bollenbozen'. 
Op zondag 17 januari 2010 vindt in sporthal Maaspoort de officiële opening plaats van de Weekendschool “De Bollebozen”. Dat gebeurt met de basketbalwedstrijd Eiffel Towers- Amsterdam, waarbij alle genodigden zijn uitgenodigd.

Het idee achter deze scholen is dat De Weekeindschool talentvolle en ambitieuze kinderen met een ( risico op) achterstand, het besef van hun toekomstmogelijkheden wil bijbrengen. Deze

kinderen [groep 7, 8 +brugklas] kunnen in het weekend spelenderwijs kennis maken met interessante beroepen en vakgebieden zodat ze op deze manier hun eigen dromen en wensen kunnen ontwikkelen.
'De Bollebozen' opent zondag 31 januari 2010 in de Studiekring Hinthamereinde 28. Daar wordt gestart met 17 leerlingen van de Kameleon en het Rondeel. Selectie vond plaats ism met directie en docenten en de besturen van de Brede Bossche Scholen, de Aa en de Graaf.
Het is de bedoeling om de school in september 2010 uit te breiden met een tweede nieuwe groep leerlingen.