In petitie:Binnenstadsscholen wensen eigen gymzaal

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-01-2010 | Gewijzigd op: 22-01-2010
 Scholieren en ouders van de Bossche Broekschool [locatie binnenstad] en de Beekmanschool bieden aanstaande dinsdag 26 januari 2010 een petitie aan. Zij wensen een gymzaal in de binnenstad. Dat is hen belooft na de afbraak van de oude zaal van de Franciscusschool in de Keizerstraat. Daar kwam een duur stadskantoor en daarbovenop nog een 6 miljoen euro kostende verbouwing van een parkeergarage voor in de plaats.


Keizerstraat: Een mooi Stadskantoor en een dure parkeergarage op een plek waar eertijds een gymzaal heeft gestaan, maar die geen vervanger kreeg...

foto © paul kriele, 9 november 2009.

De 550 kinderen van beide basischolen worden al jaren naar een gymzaal in een van de buitenwijken vervoerd.
De ouders en scholieren zijn het na jaren lange discussies en plannenmakerij zat en hebben het actiecomité 'Gymzaal Bossche Binnenstad' opgericht. Zij leggen in een petitie hun wens voor een gymzaal in de binnenstad aan burgemeester Rombouts voor.
Actueel is dat de gemeente een gymzaal wil vestigen in de veilinghal van Korst in de St. Jorisstraat en ook actueel is dat de fracties voor de komende gemeenteraadsverkiezingen meer oor hebben voor de wensen van hun potentiële kiezers.
Anneke Schults [VVD] zal dit aspect in de raad aan de orde stellen.