Onderwijsmonitor: Luchtballonreis als prijs

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-05-2003 Vanavond- 16 mei 2003- zijn vanaf de Pettelaarse Schans drie luchtballonnen opgestegen. In die ballonnen zaten de hoofdprijswinnaars van de schriftelijke enquête Jeugd en Onderwijsmonitor [JOM]. Die werd najaar 2002 onder 8800 Bossche inwoners tot 25 jaar afgenomen. Wethouder Bart Eigeman streek met enkele prijswinnaars neer nabij Delwijnen en de andere ballon ook met enkele jongeren had ook koers gezet richting Gelderland.
Overigens krijgt de gemeente door invulling van de enquête de gelegenheid jeugd-en onderwijsbeleid zoveel mogelijk af te stemmen op wat er onder jongeren, hun ouders of de verzorgers van de jongeren leeft.
 
Twee prijswinnaars naast Mark Sterke [gemeente afd. Jeugd en Onderwijs] en wethouder Bart Eigeman  [Integraal jeugdbeleid], die had al eens eerder een ballonvaart meegemaakt. Groepsfoto met vlnr: wethouder Bart Eigeman, de prijswinnaars, Mark Sterke [gemeente] en Karin van der Steen [afd. Communicatie].
Hulp bij het opblazen van de ballon.
Voorpret of spanning?
 
Rechts: Erik van Airfun blaast de ballon op. foto's © gerard monté, 16 mei 2003.
 


Supportertjes.. De prijswinnaars- met o.a. de jongens Van der Aa- klaar voor vertrek. 

© gerard monté, 16 mei 2003.
de wethouder met links de chauffeur Frans, pilote Stien van Airfun en prijswinnaars Elise Jonckers Nieboer en broer Johannes Jonckers Nieboer.
Even beven voor het loskomen..
Pilote Stien van Airfun [achter de wethouder], midden chauffeur Frans en rechts Elise Jonckers Nieboer.

Doordat wethouder Bart Eigeman al eerder had gevaren ontving hij bij zijn landing in Zijtaart de eretitel 'Baron van Den Bosch tot Zijtaart' en werd dus niet meer gedoopt. Anderen kregen de titel Baron van ' 's-Hertogenbosch tot Well' toebedeeld.

Na landing in Zuilichem in het het weiland van boer Van Wijk, wordt de ballon gezamenlijk dichtgevouwen.
Rechts knoopwerk volgens de scoutingregels....

Ceremonie die bij het ballonvaren past; het dopen van- dit keer- de prijswinnaars Elise en Johannes Jonckers Nieboer..
Ook voor wethouder Eigeman zat er een glaasje in.
© gerard monté, 16 mei 2003.

*Na afloop werden de gasten en de ballonvaarders onthaald op een dienr in Pettelaar Paradise waar ze een certificaat kregen uitgereikt.Terug naar boven