Schoolverzuimers aangesproken op Dag vd Leerplicht

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-03-2010 | Gewijzigd op: 18-03-2010
Op de Dag van de Leerplicht -donderdag 18 maart 2010 -staan leerlingen, ouders en leerkrachten stil bij het feit dat kinderen in Nederland het recht hebben om zich te ontwikkelen en een diploma te halen. Het thema was dit jaar 'School? Bekijk 't…eens anders!'
 Om zoveel mogelijk leerlingen op het primair, voortgezet en middelbaar onderwijs en hun ouders bewust te maken, van het recht op onderwijs organiseren gemeenten en scholen allerlei acties. Leerplichtambtenaren spraken ouders van een aantal basisschoolkinderen aan die hun kinderen te laat naar school brachten. Ouders die hun kinderen wel op tijd afzetten, kregen een compliment.

Ook op straat spraken Leerplichtambtenaren leerplichtige kinderen en jongeren aan die niet op school waren. Zij hebben controles uitgevoerd op het Kerkpleintje, het station, de Markt, bij Mc Donald’s en in het winkelcentrum de Rompert.
Docenten en studieadviseurs van het Koning Willem I College zochten, samen met een leerplichtambtenaar, jongeren die niet op school waren, thuis op. Ze hebben ruim 20 adressen bezocht. Leerlingen die niet thuis bleken te zijn, worden uitgenodigd voor een gesprek bij een leerplichtambtenaar.