Sted. Gym + JB-College: Finale poŽziewedstrijd

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-04-2010 Vandaag woensdag 14 april 2010 strijden de finalisten van de poëziewedstrijd in de theaterzaal van het KW 1-College om de eindtitel 'Beste dichter scholier van 's-Hertogenbosch'.  Daar dragen leerlingen van het Stedelijk Gymnasium en het Jeroen Bosch College hun zelfgeschreven gedichten voor.
Ook zijn er optredens van ded ichters Krijn Peter Hesselink en Hagar Peeters en cabaretière Berit Companjen brengt fragmenten uit haar succesvolle theaterprogramma.
De organisatie is in handen van stichting Onbederf’lijk Vers en Bibliotheek ’s-Hertogenbosch.

Voorafgaande aan deze finale volgden 200 scholieren van het Stedelijk Gymnasium en het Jeroen Bosch College een workshop over poëzie, waarin het accent lag op het zelf (leren) schrijven van gedichten. Daaruit zijn uiteindelijk de tien finalisten voortgekomen.
De jury bestaat uit Krijn Peter Hesselink en Hagar Peeters die de beoordeling doen op de literaire kwaliteiten van de gedichten.  Er zijn twee prijzen beschikbaar: te weten voor het beste gedicht en de ander voor de beste voordracht. 

De poëziewedstrijd voor scholieren heeft tot doel om jongeren te enthousiasmeren voor de poëzie, en is onderdeel van de vierde Bossche editie van poëziefestival Onbederf’lijk Vers, dat  plaats vindt op woensdag 21 april 2010, verspreid over acht locaties in de binnenstad. Daar dragen ruim twintig dichters voor uit eigen werk.