Duurzaam Verkeersveilige Schoolomgeving

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-09-2006 Op donderdagmiddag 21 september 2006 is in het Bestuurscentrum het startschot gegeven voor de actie Duurzame verkeersveilige schoolomgeving. Omdat die actie aansluit bij de provinciale actie Brabants VerkeersveiligheidsLabel waren er ook enkele gedputeerden en provincieambtenaren aanwezig. De gemeente ondersteunt met subsidie om het Verkeersveiligheidslabel te behalen en te behouden. Dat label bestaat uit o.a. een emaille bordje met symbool Seef erop. [Seef is het zebra-achtige logo van de actie] .
Bij de introductie van deze actie waren de basis-en voortgezet onderwijsscholen uitgenodigd. Den Bosch was een van de laatste gemeenten en ook de laatste stad die actief met de BVL-actie start.
Het streven is erop gericht dmv informatie [sites en lessen] en door technische voorzieningen [veilige routes en overstreekplaatsen] de veiligheid rond scholen te verhogen.

Docenten van De Borch geven wethouder Bart Eigeman een plattegrond met knelpunten van de schoolomgeving. Wwethouder Bart Eigeman in een toelichting: kijken op niveau en daarbij letten op de lengte van de kinderen
Gedeputeerde Eric Janse de Jonge geeft een toelichting op de provinciale actie en noemt het aantal deelnemers.
 Carla van Loon van Omroep Brabant was gastvrouw van deze avond.
foto's © gerard monté, 21 september 2006


Links:. Midden:. RechtsDe gemeente ondersteunt -door aanpassing van de schoolomgeving -het veiliger brengen en halen van leerlingen. Wethouder Eigeman brengt de kinderen naar school en passeert daarbij 3 gevaarlijke schoolplekken.
Demonstratief liep hij op zijn hurken om aan te geven dat je serieus op de hoogte/lengte van kinderen moet letten om te zien waar de gevaren zitten. Er zijn ook allerlei projecten om de kinderen dat zelf te laten beoordelen.

Veel belangstelling van ambtelijke en meer nog van onderwijszijde voor deze verkeersveilige actie. Rechts de mascotte Seef. Docenten en verkeersouders in de raadszaal waar door hen ook vragen gesteld werden.

foto's © gerard monté, 21 september 2006.

 
Links: Een van de kontaktpersonen van de gemeente Koen Gijsbrechts [l] met projectleider Gotfried van den Braak [r].
Onder: Wethouder van o.a. Verkeer Bart Eigeman bestuurt het systeem.
Links onder:
Albert Knoop van 't Overpad [Basisschool voor speciaal onderwijs, Jan Timmers van Signum, gedeputeerde Erik Janse de Jonge [2e vr] en wethouder Bart Eigeman [r] gaven met een druk op het groene licht het startschot.

Gedeputeerde Erik Janse de Jonge zei buiten de microfoon om, dat de provincie bezig is voor een aantal van deze verkeersveilige projecten een Europese prijs in de wacht hoopt te slepen.
In Brabant doen al 650 scholen [tweederde] en 63 gemeenten van de 68 mee aan deze Brabants Verkeers Veiligheidslabel-actie. In Den Bosch zijn al vier scholen met een Veiligheidslabel.

Stand van de Brabantse Verkeersactie en Veilig Verkeer Nederland. Site van het Brabants Verkeersveiligheids Label.

 foto's © gerard monté, 21 september 2006.

Bij de presentatie van de actie werd iedere aanwezige school uitgenodigd om zich in te schrijven voor het project. Als extraatje mochten deze nieuwkomers ook nog eens een tegoedbon voor extra subsidie in ontvangst nemen.
Meer info: www.bvlbrabant.nl of www.verkeersveiligheidslabel.nl of de site van Veilig Verkeer Nederland: www.vvn.nl


Terug naar boven